«Πυρά» Μωραΐτη κατά Μενδώνη και Μητσοτάκη: Είμαστε το τραγούδι και είναι τα παρατράγουδα της ιστορίας

Πηγή φωτογραφίας: Nikos Moraitis (facebook)

Δριμύ κατηγορώ από τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Νίκος Μωραΐτης κατηγορεί την κυβέρνηση για επιτηδευμένη κωλυσιεργία, ούτως ώστε να φανεί σε ποιους ιδιώτες θα καταλήξει η διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων. «Αυτή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει η ταφόπλακά μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο στιχουργός.

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη

Ξέρεις τι είναι να είσαι δημιουργός, τα τραγούδια σου να ακούγονται παντού, και να περιμένεις από μία παλαιολιθικών αρχών υπουργό να «δώσει άδεια» για να ζήσεις την οικογένειά σου;

Ας τελειώνει το αστείο με τις κυρίες του Τάφου στο υπουργείο πολιτισμού.

Ας ασχοληθεί, μεταξύ σκι και mountain bike, με το πρόβλημα επιβίωσης χιλιάδων ελλήνων δημιουργών ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Θυμίζω ότι ο τέως πρωθυπουργός είχε εκταμιεύσει 5 εκατ. ευρώ σε μία μέρα για να κάνουν οι δημιουργοί Χριστούγεννα τον Δεκέμβριο του 2018.

Θυμίζω ότι ο νυν πρωθυπουργός είχε συναντήσει προεκλογικά τους δημιουργούς, δεσμευόμενος ότι θα δώσει άδεια στον φορέα τους.

Τώρα, κωλυσιεργούν επίτηδες, μέχρι να δουν σε ποιον από τους ιδιώτες χορηγούς τους θα εκχωρήσουν το «φιλέτο» των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δικαίωμα του καθενός να έχει συνολικά όποια γνώμη θέλει για την κυβέρνηση. Και θετικός να είναι, και ενθουσιασμένος.

Όμως στο κομμάτι των ελλήνων δημιουργών, αυτή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει η ταφόπλακά μας.

Και, όπως καταλαβαίνετε, ένα τραγούδι με τέτοια Ιστορία, που νίκησε ως και τη λογοκρισία της Χούντας, δεν πρόκειται να φοβηθεί μπροστά στην υπουργό του υποχρεωτικού εκκλησιασμού ούτε μπροστά στον γόνο της πιο διεφθαρμένης οικογένειας του τόπου.

Είμαστε το τραγούδι και είναι τα παρατράγουδα της Ιστορίας. Αφού το επιθυμούν, ας μετρηθούμε.

Ξέρεις τι είναι να είσαι δημιουργός, τα τραγούδια σου να ακούγονται παντού, και να περιμένεις από μία παλαιολιθικών...

Gepostet von Nikos Moraitis am Montag, 3. Februar 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.