Μωραΐτης: «Αντί να εξοφλήσει τους αθλητές ο Αυγενάκης, ζητεί και χρήματα πίσω»

Μωραΐτης: «Αντί να εξοφλήσει τους αθλητές ο Αυγενάκης, ζητεί και χρήματα πίσω»

Επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την ντροπιαστική για την κυβέρνηση είδηση ότι ζητάνε από τους έλληνες αθλητές τα χρήματα πίσω. Πρόκειται για μια καταγγελία που έκανε σε συνέντευξή της η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη. Όπως κατήγγειλε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο «Insidethegames», η Πολιτεία της ζήτησε πίσω το πριμ από το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016.

«Ο κ. Αυγενάκης αξιώνει αναίτια από μερικούς διακριθέντες αθλητές, την επιστροφή των οφειλούμενων, από την Πολιτεία, οικονομικών επιβραβεύσεων για τα έτη 2017-2019», δήλωσε ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Αντίθετα, όπως επεσήμανε, «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών». Συνέχισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Υφυπουργού της προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του οικονομικού μπόνους σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα».

Παράλληλα, κάλεσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού «να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν», να «επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα» και «να σταματήσει να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη:

«Ο κ. Αυγενάκης αντί να εξοφλήσει τις οφειλούμενες, από την Πολιτεία, οικονομικές επιβραβεύσεις στους διακριθέντες αθλητές για τα έτη 2017-2019, ως ελάχιστη αναγνώριση προς αυτούς για την διεθνή προβολή της χώρας μας, αξιώνει αναίτια, από μερικούς εξ αυτών, την επιστροφή τους.

Σε αντίθεση με την διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά την οποία και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Υφυπουργού της προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές.

Ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του οικονομικού μπόνους σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα.

Καλούμε, λοιπόν, τον Υφυπουργό Αθλητισμού να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν. Να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα. Nα σταματήσει, επιτέλους να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του.

Για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter