«My Greek meze» – το νέο βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη και της Ιωάννας Παυλάκη

«My Greek meze» – το νέο βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη και της Ιωάννας Παυλάκη

Το βιβλίο «My Greek meze» της Ελένης Ψυχούλη και της Ιωάννας Παυλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο. 

Το MY GREEK MEZE είναι το τρίτο βιβλίο της μαγειρικής σειράς «My Greek» της Ιωάννας Παυλάκη, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από πέντε χρόνια και, είναι αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. To βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στα αγγλικά και έγινε best seller, και τώρα κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ελληνικό τραπέζι, αυτό είναι η αγάπη για το μοίρασμα, και η τελετουργία του μεζέ αυτή την αγάπη την αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο μεζές δεν είναι απλώς ένα νόστιμο φαγητό σερβιρισμένο σε μικρό πιάτο, είναι η συνάντηση της παρέας γύρω από ένα τραπέζι, είναι χαρά, είναι ανεμελιά. 

Tο MY GREEK MEZE είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει τις πιο νόστιμες και γνωστές συνταγές μεζέδων που απολαμβάνουμε στη χώρα μας, με την υπογραφή της «βασίλισσας του μεζέ» Ελένης Ψυχούλη. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα. Έχει τη ζεστασιά του ήλιου, τη χαλαρότητα των διακοπών, το χαμόγελο των νησιών, τη σοφία και τη γεύση της παράδοσης, τη μυρωδιά του γλυκάνισου, το χρώμα του αμπελιού. Φιλοδοξεί μέσα από τις σελίδες του να φέρνει ξανά και ξανά την ξεγνοιασιά του ελληνικού καλοκαιριού στο δικό σας σπίτι, κάθε φορά που θα μαγειρεύετε και θα μοιράζεστε τη γεύση της Ελλάδας με τους αγαπημένους σας φίλους, ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. 

Περιέχει απλές συνταγές, που έρχονται από τα βάθη του χρόνου της ελληνικής παράδοσης, καμωμένες με καθημερινά υλικά που βρίσκουμε παντού και πανεύκολες τεχνικές για όλους, αφού η «κουζίνα του φτωχού» είναι η πιο… πλούσια του κόσμου. Εξήντα πέντε (65) πεντανόστιμα ορεκτικά με λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, όσπρια, τυρί, γιαούρτι και αυγά. Δεν λείπουν vegan και χορτοφαγικές επιλογές. Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη μαγειρική εμπειρία για να σερβίρετε τον καλύτερο μεζέ. Το βιβλίο αυτό θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα, δίνοντάς σας παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξετε με τις πιο απλές κινήσεις τον μεζέ του Αιγαίου, τον μεζέ των βουνών, έτσι ακριβώς όπως τον απολαμβάνει η Ελλάδα από τον Βορρά ώς τον Νότο της. 

Οι μεζέδες δεν απαιτούν κόπο, το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται απλώς στο μεράκι που θα βάλετε για την προετοιμασία τους. Καλέστε και εσείς στο τραπέζι σας την ελληνική παράδοση, πείτε «ναι» στη χαρά της συνεύρεσης γύρω από ένα καραφάκι ούζο και αφεθείτε στο μεγαλείο που κρύβει ένα πιατάκι του μεζέ. Στην υγειά σας! Αναζητήστε το MY GREEK MEZE από τις εκδόσεις Πεδίο στα Public, σε κεντρικά και online βιβλιοπωλεία. Ακολουθήστε το MY GREEK MEZE στα social media και μοιραστείτε τις δικές σας στιγμές ανεμελιάς παρέα με ένα μεζεδάκι.

Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τη Μυτιλήνη, όπου περνούσε ως παιδί όλα της τα καλοκαίρια. Δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει γεύσεις. Αγαπημένη της ενασχόληση το ξεφύλλισμα βιβλίων μαγειρικής, ενώ τα ταξίδια της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διεύρυναν ακόμα περισσότερο τους γαστρονομικούς της ορίζοντες. Μαγειρεύει για φίλους και λατρεύει τη θάλασσα. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως την επιτυχημένη μαγειρική σειρά βιβλίων «My Greek». Instagram @fishpavlaki 

Η Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στον Βόλο, την ελληνική πόλη που ταυτίζεται με το τσίπουρο, άρα ξέρει σίγουρα από καλό μεζέ. Δημοσιογράφος γεύσης, έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα γαστρονομικά ελληνικά έντυπα και έχει το δικό της site για τη γεύση, το www.pirouni.gr. Για επτά χρόνια παρουσίαζε τη δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής «Chef στον αέρα» από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ενώ υπήρξε κριτής και παρουσιάστρια στο «MasterChef Junior». Το 2021 επέστρεψε στη μικρή οθόνη για ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο Πήλιο, με τις «Συνταγές Ψυχής» στο κανάλι ΣΚΑΪ. Στο βιογραφικό της μετρά δύο εστιατόρια, δύο βιβλία μαγειρικής και ένα μεγάλο πάθος για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Ιnstagram @elenipsyhouli

Σελίδες 160, τιμή: 17,90 €

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter