Μύδροι κατά της ΑΕΚ από τον Γιούρι Ζντοβτς: Η ομάδα δεν είχε πλάνο

Μύδροι κατά της ΑΕΚ από τον Γιούρι Ζντοβτς: Η ομάδα δεν είχε πλάνο

Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Ένωσης.

 Σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του (σ.σ. dnevnik.si), ο Σλοβένος υπογράμμισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πλάνο, στοχοποίησε τον Μάικλ Ντίξον, επισήμανε ότι οι αλλαγές παικτών στο ρόστερ της ομάδας ήταν επιλογές της διοίκησης χωρίς την άδεια του, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την διοίκηση της ΑΕΚ… έρμαιο του κόσμου.

«Ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία αυτή της ΑΕΚ», είπε αρχικά ο Ζντοβτς για να συνεχίσει: «Η ομάδα ήθελε να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά δεν είχε αληθινό πλάνο. Οι στόχοι ήταν υψηλοί. Ο σύλλογος έχει ιστορία και περίπου 2 εκατομμύρια φιλάθλους που δημιουργούν πίεση. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι ασκούν πίεση. Η δουλειά μου δεν ήταν εύκολη επειδή περίμεναν να κερδίσω κάθε παιχνίδι. Υπήρξαν συνεχείς αλλαγές παικτών όμως και καθόλου υπομονή. Στο τέλος έγινε και αλλαγή παίκτη χωρίς την άδειά μου. Εκεί οι σχέσεις μου με την διοίκηση άρχισαν να χαλάνε».

Μιλώντας για την αντικατάσταση του Τζαουάντ Ουίλιαμς και για το τροχαίο που ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον, είπε: «Ο Ουίλιαμς είναι ένας παίκτης με τον οποίο είχα συνεργαστεί και στην Τουρκία και ξέρει την φιλοσοφία μου που στηρίζεται στον αλτρουισμό. Αυτός συνέδεε εμένα με τους παίκτες. Τον άλλαξαν επειδή δεν είχε καλούς αριθμούς. Και δεν ήταν μόνος που αντικαταστάθηκε για αυτό τον παίκτη. Είχαμε ακόμα έναν παίκτη, τον Μάικλ Ντίξον, ο οποίος προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο στις 6 το πρωί κάποια στιγμή, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να τον αλλάξει επειδή ήταν δημοφιλής στους φιλάθλους, παρά του επέκτεινε το συμβόλαιο. Οι φίλαθλοι ασκούν διοίκηση. Ίσως στην αρχή ο πρόεδρος δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτό που έλεγαν, αλλά τελικά το κάνει και αυτό δεν είναι καλό μακροπρόθεσμα».

Για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας την αδυναμία της να προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League: «Είχαμε θέσει ως στόχο να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά εκεί υπάρχουν περίεργοι κανονισμοί και ο ημιτελικός ήταν μονός και κληρωθήκαμε να παίξουμε εκτός έδρας. Χάσαμε με καλάθι στο τέλος από μία ομάδα που είχαμε κερδίσει στο πρωτάθλημα με 20 πόντους μερικές μέρες νωρίτερα. Τότε με προσέγγισαν από την διοίκηση, αλλά στον επόμενο αγώνα κερδίσαμε μέσα στο Βελιγράδι την Παρτιζάν και ησύχασε η κατάσταση».

Τέλος σχολιάζοντας την σχέση του με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, είπε: «Έχουμε καλή σχέση, αλλά πιστεύω ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτά που έχουν γίνει. Εμένα δε μου ταιριάζει η νοοτροπία της Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι προπονητές έχουν τους δικούς τους δημοσιογράφους και το ίδιο ισχύει με τους παίκτες και τους μάνατζερ. Εκεί αν κερδίσεις με 20 πόντους ρωτάνε γιατί δεν κέρδισες με 30 πόντους ή γιατί δεν χρησιμοποιείς τα νέα παιδιά. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Λυπάμαι επειδή είχα καλή σχέση με την ομάδα. Εννέα παίκτες μου έστειλαν μήνυμα όταν έφυγα από την ομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter