«Μύδροι» Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ και Πουλή: «Πήρε δώρο 37.000 από τον δήμο Φυλής» (Video)

«Μύδροι» Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ και Πουλή: «Πήρε δώρο 37.000 από τον δήμο Φυλής» (Video)

Τα κακώς κείμενα του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ καυτηρίασε για ακόμα μία φορά ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την παραπομπή του Σταμάτη Πουλή σε δίκη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποκάλυψε το Documento. Μάλιστα, σε άλλη αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε πως πριν από μερικές ημέρες έλαβε «δώρο» από τον δήμο Φυλής 37.000 ευρώ…

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Στο «σκαμνί» για παράνομες προσλήψεις η παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ – Τα ρουσφέτια και η ζημία 1,6 εκατ. ευρώ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο Kontra, υπογράμμισε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, «από μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης κατέληξε να είναι ένας μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος και ελέγχου των ΜΜΕ». Μάλιστα, εντόπισε ομοιότητες με την περιβόητη λίστα Πέτσα λέγοντας: «Η λίστα Πέτσα είναι αντίγραφο της λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κατά 80-85%. Η διαφορά τους είναι κάποια σάιτ που φτιάχτηκαν αργότερα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετατράπηκε σε ένα μηχανισμό χειραγώγησης των ΜΜΕ και λιβανίσματος των πολιτικών εκπροσώπων που είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας».

Δείτε επίσης: Πουλής για ΚΕΕΛΠΝΟ: Τότε ήταν «σκευωρία» και απειλούσε Πολάκη – Βαξεβάνη, τώρα παραπέμπει με νόημα στον Πλεύρη

Αναφορικά με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, υπογράμμισε: «Για τα δύο βουλεύματα, η προανάκριση είχε τελειώσει το 2018, αρχές του 2019 και είχαν ασκηθεί οι διώξεις. Από τότε μέχρι σήμερα το 2022 κάναμε 2,5 χρόνια για να γίνει η ανάκριση». Είπε, μάλιστα, με νόημα: «Γι’αυτό χρεοκόπησε αυτή η χώρα. Όταν για μία τέτοια υπόθεση, που αφορά διασπάθιση αθροιστικά στις δύο περιπτώσεις περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ, και κάνεις πεντέμισι χρόνια για να φτάσεις να ξεκινήσεις να δικάζεται, καταλαβαίνεις τι γίνεται με όλα τα άλλα. Πρέπει να ενοποιείται η προανάκριση με την κύρια ανάκριση και να οδηγείται κατευθείαν στη δικαστική αίθουσα για να υπάρχει ορατός χρονικός ορίζοντας της τιμωρίας των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος και αυτής της συμμορίας».

«Δώρο 37.000 από τον δήμο Φυλής στον Πουλή»

Αναφορικά με τον ίδιο τον Σταμάτη Πουλή, ο Παύλος Πολάκης, ήταν αποκαλυπτικός και ιδιαίτερα καταγγελτικός: «Ο κ. Πουλής που ήταν ένας από τους βασικούς της συμμορίας αυτής ήταν και υποψήφιος της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Και τώρα μάλλον ξανακατεβαίνει. Μόλις βγήκε η ΝΔ με παρέμβαση Γεωργιάδη τον έβαλε πρόεδρο της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Φυλής. Και πριν λίγες μέρες, 28/12/2021, παραιτήθηκε και πήρε ένα δώρο 37.000 ευρώ για τη βοήθεια που έδωσε στον δήμο Φυλής για την προγραμματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για κάτι μελέτες».

«Καρφιά» κατά Μπίνη

Για τις μεγάλες υποθέσεις, όπως είπε ο κ. Πολάκης: «τις έχει συρταρώσει, τις έχει θάψει σε κάτι συρτάρια ο κ. Μπίνης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που ένωσε όλα τα ελεγκτικά σώματα ο Μητσοτάκης, έβαλε επικεφαλής έναν έμπιστό του και 2,5 χρόνια που είναι ο κ. Μπίνης δεν έχει παίξει πενιά. Άντε να κυνηγάει κανέναν στον δρόμο αν καπνίζει ή να κόβει κανένα πρόστιμο σαν τα προχθεσινά στο Μοσχάτο…»

Για το περιστατικό στο Μοσχάτο, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως ήταν κατάφωρη αδικία και παρομοίασε τους συγκεκριμένους αστυνομικούς ως… «γκεσταμπίτες στην κατοχή»: «Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν μία κατάφωρη αδικία. Είδα έναν αστυνομικό να μπαίνει σαν σίφουνας μέσα την ώρα που κατέβασε, ένα από τα επτά γκαρσόνια του καταστήματος, πίσω στον γκισέ τη μάσκα του για να φάει λίγο τυρί. Και μπαίνει μέσα να τον γράψει. Απ’έξω παραφύλαγε. Σαν τους γκεσταμπίτες στην κατοχή. Σαν τους χαφιέδες του μετεμφυλιακού κράτους. Και μπαίνει μέσα για να τον γράψει. Και πάω και του λέω: “τι κάνεις ανθρωπέ μου”, έχει κάνει γραμμή στο πρόσωπό του η μάσκα που δεν την κατεβάζουν;» αναρωτήθηκε και με μία δόση χιούμορ συνέχισε: «Μάλλον την είχαν στήσει περιμένοντας να ανάψω κανένα τσιγάρο μέσα…»

Για δίωξη Βαξεβάνη

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Π. Πολάκης είπε «θα τα ξαναπούμε» καθώς επίκειται η υπόθεση της δίωξης του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis. Όπως υπογράμμισε: «Εκεί που η Novartis πληρώνει 350 εκατομμύρια στην Αμερική γιατί χρημάτισε πολιτικούς, στέλνουμε τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου στο δικαστήριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter