«Μύδροι» Πολάκη στη Βουλή, εξέθεσε την… άλαλη Αγαπηδάκη (Videos)

«Μύδροι» Πολάκη στη Βουλή, εξέθεσε την… άλαλη Αγαπηδάκη (Videos)

Λάβρος εμφανίστηκε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, αναδεικνύοντας τα σοβαρότατα κενά της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παράλληλα τους ισχυρισμούς της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Τσίπρα, σημείωσε τα εξής: «Κυρία Αγαπηδάκη. Όταν σας φωνάζαμε για τα μονοκλωνικά, από τον Νοέμβριο του 2020, βγάζατε τον κ. Σκέρτσο και διάφορους άλλους τυχάρπαστους να μας κατηγορούν ως αντιεμβολιαστές ή ως μη σχετικούς με την επιστήμη. Σήμερα, αυτή η τροπολογία αποτελεί την παραδοχή από τη μεριά σας, ότι η επιχείρηση “ελευθερία” απέτυχε. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι είμαστε η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δυο είναι οι λόγοι για αυτό: Δεν φέρατε όταν έπρεπε ή έστω και καθυστερημένα τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων που έφεραν όλες οι άλλες χώρες. Δεν είχατε πραγματικές ΜΕΘ, ικανές να ανταποκριθούν στα περιστατικά.

Μας είπατε και ένα άλλο ψέμα κ. Αγαπηδάκη. Μας είπατε ότι το 70% των θανάτων αφορούσε σε ανεμβολίαστους πολίτες. Σε έγγραφο του ΕΟΔΥ προς το ΣΤΕ το οποίο και ζήτησε τα στοιχεία (ημερομηνία 13/10/2022), αναφέρεται ότι από τον Αύγουστο του 2021 ως τον Οκτώβριο του 2022, είχαμε 19.930 θανάτους από κορονοϊό, εκ των οποίων οι 8.526, δηλαδή το 43%, υπήρξαν εμβολιασμένοι πολίτες με τρεις δόσεις και πάνω».

Όσον αφορά την ένοχη σιωπή της Ειρήνης Αγαπηδάκη στις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι εκείνος βγήκε να απαντήσει σε μία ανάλογη περίπτωση, σε αντίθεση με εκείνη: «Εγώ κ. Αγαπηδάκη, όταν ανέδειξα το γεγονός του τραπεζώματος Διοικητών Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και ο φαρμακοβιομήχανος κ. Γιαννακόπουλος μου επιτέθηκε μέσω βίντεο, βγήκα και του απάντησα δημόσια σε όλα τα θέματα ένα προς ένα. Εσείς, όταν βγαίνει και σας καταγγέλλει ότι είστε φυτευτή του Μαξίμου, ότι κάνετε δουλειές με συγγενείς του Μαξίμου, ότι σας πλήρωσε η Novartis ή άλλες εταιρείες για τις διατριβές σας, ότι έχετε κάνει μαγαζάκι τον ΙΦΕΤ, δυο επιλογές έχετε: παραιτείστε ή κάνετε μήνυση ή τουλάχιστον απαντάτε δημόσια. Και εσείς απλά αλλάζετε την απόφασή σας. Για ποιο λόγο;».

Από την πλευρά της, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, στερούμενη επιχειρημάτων, απάντησε με περισσή ειρωνεία επί προσωπικού κατά του Παύλου Πολάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων:  «Ο κ. Πολάκης μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα στην ”Πολάκεια” λογική και το ”Πολάκειο” ύφος, ανακαλύψαμε τώρα ότι έχει βάλει μπροστά να φέρει και την ”Πολάκεια” επιστήμη, την ”Πολάκεια” πολιτική. Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Κασσελάκης, που είναι αμερικανοσπουδαγμένος, ασπάζεται τις απόψεις του», προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε τον λόγο για να απαντήσει στους νέους χαρακτηρισμούς της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από μία παλαιότερη δημοσίευση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία απευθυνόταν σε εκείνον. Έπειτα, έκλεισε την τοποθέτησή του με την εξής ατάκα: «Δηλαδή, αυτό το τρολ της υπόγας της Πειραιώς την κάνατε υπουργό Υγείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter