Μύδροι Πούτιν εναντίον Δύσης: «Αποικιακή αλαζονεία» και «ανόητες κυρώσεις» εν είδη «blitzkrieg» κατά της Ρωσίας

Μύδροι Πούτιν εναντίον Δύσης: «Αποικιακή αλαζονεία» και «ανόητες κυρώσεις» εν είδη «blitzkrieg» κατά της Ρωσίας

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση την Παρασκευή για αποικιακή αλαζονεία και προσπάθεια να συντρίψει τη χώρα του με «ανόητες κυρώσεις» που ισοδυναμούσαν με ένα οικονομικό «αστραπιαίο πόλεμο» (blitzkrieg).

Λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση

Απευθυνόμενος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μια εκδήλωση που διεξάγεται φέτος χωρίς σχεδόν καμία δυτική συμμετοχή, είπε στην πολιτική και οικονομική ελίτ της Ρωσίας: «Είμαστε δυνατός λαός και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση. Όπως οι πρόγονοί μας, θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, ολόκληρη η χιλιετής ιστορία της χώρας μας μιλάει γι’ αυτό».

Ο Πούτιν απέσπασε χειροκροτήματα από την αίθουσα όταν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία που στάθηκε η αιτία να εξαπολύσει η Δύση, όπως είπε, ένα «άνευ προηγουμένου» μπαράζ οικονομικών κυρώσεων.

Προφάσεις εν αμαρτίαις

Επιπλέον, ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι ο κύριος στόχος της εισβολής ήταν η υπεράσπιση του λαού «μας» στην κυρίως ρωσόφωνη περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας – μια δικαιολογία που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως αβάσιμο πρόσχημα για έναν πόλεμο που έχει ήδη οδηγήσει στην κατοχή τμημάτων της νότιας Ουκρανίας πολύ πέρα ​​από το Ντονμπάς. Ο Πούτιν είπε ότι οι ρώσοι στρατιώτες στο Ντονμπάς πολεμούν επίσης για να υπερασπιστούν τα «δικαιώματα της Ρωσίας για διασφάλιση της ανάπτυξης».

«Η Δύση έχει ουσιαστικά αρνηθεί να εκπληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις της, αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς αδύνατο να συνάψουμε νέες συμφωνίες μαζί της», είπε ο Πούτιν. «Στην τρέχουσα κατάσταση, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων κινδύνων απειλών και για εμάς, η απόφαση της Ρωσίας να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν αναγκαστική.  Δύσκολη, φυσικά, αλλά αναγκαστική και αναγκαία».

Λάβρος κατά ΗΠΑ

Ο Πούτιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τους εαυτούς τους «απεσταλμένους του Θεού στη Γη» και ότι οι δυτικές κυρώσεις βασίστηκαν σε μια ψευδή υπόθεση ότι η Ρωσία δεν είχε οικονομική κυριαρχία. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούσαν να «αλλάξουν τον ρου της ιστορίας», είπε, για να αποδυναμώσουν μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ρωσία.

Λίγο πριν ο Πούτιν ξεκινήσει την ομιλία του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι μια κυβερνοεπίθεση είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα διαπίστευσης και αποδοχής του συνεδρίου, αναγκάζοντάς τον να καθυστερήσει την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας του κατά μία ώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter