«Μύδροι» των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης κατά Πλεύρη – Γκάγκα για την υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας

«Μύδροι» των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης κατά Πλεύρη – Γκάγκα για την υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας

Στις εγκληματικές διαστάσεις που έχει προκαλέσει η υποστελέχωση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας αναφέρθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) με αφορμή το γεγονός ότι δεν μεταμοσχεύθηκε ασθενής στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

«Η κατάσταση με τις ελλείψεις ιδίως στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο υπηρετούν 9 μόνιμοι γιατροί την ώρα που οι θέσεις είναι 27 και οι πραγματικές ανάγκες για 40 (!) μόνιμους αναισθησιολόγους. Ένα νοσοκομείο με εξειδικευμένα και κρίσιμα κέντρα όπως την Χειρουργική κλινική μεταμοσχεύσεων ή τα παιδιατρικά τμήματα. Με χιλιάδες χειρουργεία, έκτακτα περιστατικά. Είναι προκλητικό να ακούμε από το στόμα της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας ότι η πρόσφατη προκήρυξη 4 θέσεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο βγήκε άγονη, σαν να μην είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Είναι προκλητικό από τα στόματα των ιθυνόντων να ακούμε συνεχώς ότι οι γιατροί δεν έχουν κίνητρο να δουλέψουν στο ΕΣΥ» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί αναφέρονται στους πραγματικούς λόγους που έχει προκληθεί αυτή η θλιβερή πραγματικότητα «Τους καλούμε να αναλογιστούν τα δεκάδες «αντικίνητρα» που μας τροφοδοτούν: Την υπερεφημέρευση και την εξόντωση (οι συνάδελφοι που θα έβαζαν τα χαρτιά τους σε αυτές τις θέσεις θα είχαν στο… τσεπάκι τις 15 εφημερίες), τις απλήρωτες εφημερίες (οι πρόσθετες εφημερίες είναι απλήρωτες πάνω από 6μηνο!), τους «παχυλούς» μισθούς που συνεχίζουν να είναι πετσοκομμένοι παρά την δικαίωση μας επανειλημμένα στο ΣτΕ, τα φύλλα πορείας για ημερήσιες μετακινήσεις σε άλλους νομούς. Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος!»

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ και νοσοκομείων να αναλάβουν τις εγκληματικές τους ευθύνες, και να προχωρήσουν άμεσα σε:

  • Ενίσχυση των μεταμοσχευτικών μονάδων της χώρας ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους. Ο ασθενής που δεν κατάφερε να μεταμοσχευθεί λόγω ανεπάρκειας του μεταμοσχευτικού προγράμματος να τεθεί σε προτεραιότητα όσον αφορά την κατανομή των ηπατικών μοσχευμάτων ή να διακομιστεί σε κέντρο του εξωτερικού προς μεταμόσχευση
  • Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαναφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία.
  • Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Πληρωμή όλων των αναδρομικών. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους χωρίς περικοπές.

Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε με την ζωή μας τις τραγικές ελλείψεις των Δημοσίων Μονάδων Υγείας! Δεν θα δεχτούμε τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποιήσης του ΕΣΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter