«Μύδροι» Τουλουπάκη κατά Αγγελή για υπεξαγωγή στοιχείων από τη δικογραφία της Novartis

«Μύδροι» Τουλουπάκη κατά Αγγελή για υπεξαγωγή στοιχείων από τη δικογραφία της Novartis

Για υπεξαγωγή στοιχείων από τη δικογραφία της Novartis, που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και τα οποία δεν έχει ακόμα επιστρέψει, κατήγγειλε και επισήμως τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή και πρώην επόπτης της, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Μάλιστα η κα Τουλουπάκη καταθέτοντας σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, που διερευνά τη αναφορά της σε βάρος του κου Αγγελή επικαλέστηκε προς επίρρωσιν τους ισχυρισμού της έγγραφες καταθέσεις γραμματέων που περιγράφουν τι είχε συμβεί και οι οποίες είχαν δοθεί σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του κου Αγγελή περί αντιδικονομικής συμπεριφοράς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς στην έρευνα της για το σκάνδαλο της Novartis.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας οι δύο επίκουροι, εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης.

Τουλουπάκη: Ο Αγγελής καθυστερούσε την έρευνα

Αναλυτικότερα, στην σημερινή κατάθεση της, η οποία ήταν πολύωρη, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, που σύμφωνα με τον κο Αγγελή υπάκουε στις εντολές του “Ρασπούτιν”, προσκόμισε σειρά στοιχείων προκειμένου να τεκμηριώσει τις καταγγελίες της σε βάρος του πρώην επόπτη της που επιχειρούσε, όπως τον κατηγόρησε, να καθυστερήσει με τις πράξεις του την εξέλιξη των ερευνών για το μεγάλο σκάνδαλο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε στην κατάθεση της ότι:

* Ο Ιωάννης Αγγελής προχώρησε δύο φορές -σε διαφορετική χρονική στιγμή- σε υπεξαγωγή εγγράφων από την εισαγγελία διαφθοράς σε ώρες που η ίδια έλειπε από το γραφείο της. Μπήκε, όπως είπε στην κατάθεση της η κα Τουλουπάκη, συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε σε στικάκι τα δεδομένα για τη NOVARTIS αλλά και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν έχουν επιστραφεί ακόμα στην εισαγγελία διαφθοράς. Οι γραμματείς ωστόσο έδωσαν έγγραφες καταθέσεις περιγράφοντας τα περιστατικά και μάλιστα πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

* Τον κατήγγειλε ακόμα και για υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη NOVARTIS τα οποία ναι μεν επέστρεψε πλην όμως δεν είναι γνωστό εάν κράτησε αντίγραφα.

* Αναφερόμενη στην περιβόητη συνάντηση με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη, η κα Τουλουπάκη επέμενε στην καταγγελία της ότι αν και οι Αμερικανοί είχαν την διάθεση να δώσουν στους Έλληνες εισαγγελείς συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, τον οποίο μάλιστα και κατονόμασαν, ο τότε επόπτης τους, Γιάννης Αγγελής, που συμμετείχε στη συνάντηση αρνήθηκε την παραλαβή των στοιχείων υποστηρίζοντας ότι αυτά θα έπρεπε να έρθουν στην κατοχή των ελληνικών δικαστών αρχών μόνο μέσω Eurojust.

Τέλος, η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε ότι ο κος Αγγελής ήταν αυτός που έκανε παρεμβάσεις στο έργο της αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που έκαναν παράλληλη έρευνα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter