«Μυκονοποίηση»

«Μυκονοποίηση»

«Ολη η Ελλάδα μια Μύκονος» είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αναγάγει τον τουρισμό όχι απλώς σε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά σε πρότυπο ανάπτυξης πολλαπλών επιπέδων.

Χωρίς κανένα όριο παραδίδει την οικονομία στους φίλους της μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι ακολουθώντας επακριβώς τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ στήνουν ένα μοντέλο ανάπτυξης για ελάχιστους.

Το περιβάλλον παραδίδεται στις μπουλντόζες του κ. Χατζηδάκη, εξαφανίζοντας την προσωπικότητα και το χρώμα κάθε περιοχής και διαλύοντας οποιουδήποτε είδους τοπική οικονομική δραστηριότητα. Τα χωράφια εγκαταλείπονται, ελάχιστοι πλέον ασχολούνται με την πρωτογενή οικονομία, προς δόξα του Airbnb.

Πολύ γρήγορα θα πουληθούν σε επίδοξους «επενδυτές», όπως και οι κορυφές των βουνών στις οποίες φυτρώνουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες προς δόξα του «φτηνού» ρεύματος που επαγγέλλονται ο Μητσοτάκης και οι τεχνοκράτες σύμβουλοί του.

Η Ελλάδα γίνεται μήνα με τον μήνα μια πανάκριβη χώρα στην οποία θα μπορούν να κινούνται και να ζουν σε καλές συνθήκες μόνο οι πλούσιοι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα γίνουν υπηρέτες τους, εγκλωβισμένοι σε γκέτο από τα οποία θα φεύγουν μόνο για να δουλέψουν.

Χαμηλοί μισθοί, κανένα συνδικαλιστικό δικαίωμα, απολύσεις για ασήμαντη αφορμή, φόβος επιβίωσης είναι το σχέδιο που επιβάλλεται με σταθερούς ρυθμούς από μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να κατασπαράξει διά ίδιον όφελος τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης.

Το «να μη γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης» έχει εξελιχθεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ότι το μέλλον της χώρας είναι «να γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

Αυτή η «μυκονοποίηση», όπου μόνο τα σκοτεινά συμφέροντα καθορίζουν την οικονομία, πρέπει να αποτραπεί όσο είναι καιρός. Γιατί ο Μητσοτάκης και η παρέα του δεν δείχνουν κανένα έλεος. Και μόνο η φωτογραφία του να χαμογελάει πάνω από τα καμένα της Πεντέλης δείχνει τις προθέσεις του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter