«Μύλος» με τη διαπραγμάτευση της AstraZeneca με την Κομισιόν για τα εμβόλια

«Μύλος» με τη διαπραγμάτευση της AstraZeneca με την Κομισιόν για τα εμβόλια

Σε φαρσοκωμωδία έχει μετατραπεί η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca η οποία αρνείται τώρα τους ισχυρισμούς της Κομισιόν ότι έχει αποσυρθεί από μια κρίσιμη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη με αξιωματούχους της ΕΕ για τα εμβόλια. 

Λίγα μόλις λεπτά αφότου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία αρνήθηκε να παραστεί στη κρίσιμη συνάντηση, η AstraZeneca απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς με μια σύντομη δήλωσή της. «Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε αποσυρθεί και θα παρακολουθήσουμε τις συνομιλίες με την επιτροπή της ΕΕ αργότερα μέσα στη μέρα», δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πράγματι απόψε υπάρχει μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της [επιτροπής] για τη στρατηγική εμβολιασμού και ένας από τους εκπροσώπους της AstraZeneca ενημέρωσε το πρωί ότι η συμμετοχή τους δεν επιβεβαιώνεται. Αυτή είναι η μόνη πληροφορία που μπορούμε δώσουμε σε αυτό το στάδιο».

Η Κομισιόν πάντως ασκούσε πιέσεις στην AstraZeneca να αλλάξει στάση και να προσέλθει στη συνεδρίαση. Παράλληλα, εξέταζε τα νομικά όπλα που διαθέτουν οι Βρυξέλλες απέναντι στην εταιρεία.

Η συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τη δημοσιοποίηση του συμβολαίου που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η εταιρεία είχε πράγματι συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» σχετικά με τις παραδόσεις, αλλά παράλληλα υπέγραψε συμφωνία προαγοράς, που περιελάμβανε την υποχρέωση ότι η εταιρεία έχει την κατασκευαστική ικανότητα να παραδίδει τις δόσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter