«Μύλος» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για το… άδοξο τέλος της Προανακριτικής

«Μύλος» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για το… άδοξο τέλος της Προανακριτικής

Λόγια μέχρι και στον Βασίλη Κεγκέρογλου, εισηγητή του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική και πρώην υφυπουργό Εργασίας στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, «φύτεψαν» πηγές της ΝΔ, οι οποίες διέρρευσαν ότι υπερψήφισε την εισήγηση του Θάνου Πλεύρη για πρόωρη λήξη των εργασιών της Επιτροπής.

Πηγές του ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν τα στελέχη της ΝΔ που διέρρεαν ότι ο Β. Κεγκέρογλου ψήφισε υπέρ της πρότασης του εισηγητή της πλειοψηφίας αναφορικά με τη μη κλήση άλλων μαρτύρων, γεγονός που επισπεύδει την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής. Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, ο εισηγητής του κόμματος ψήφισε υπέρ της κλήσης του Νίκου Παππά, αλλά καταψήφισε το σκέλος που αφορούσε το άρον άρον «κλείσιμο» της Επιτροπής.

Η νέα λαθροχειρία ήρθε λίγη ώρα μετά την προσπάθεια της ΝΔ να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της έκθεσης της ΤτΕ, η οποία ξεκαθαρίζει αφενός ότι το Documento δεν έχει καμία σχέση με τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι και αφετέρου πως πρόκειται για μία ιδιωτική διαφορά χωρίς καμία πολιτική ανάμειξη στην πορεία του χρήματος.

Συγκεκριμένα, πηγές της ΝΔ διέρρεαν ψευδώς ότι σύμφωνα με την έκθεση, οι αναφορές των Attica Bank και Εθνικής Τράπεζας δεν διερευνήθηκαν από την Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η οποία «αδράνησε». Καμία τέτοια αναφορά δεν εντοπίζεται στην έκθεση της ΤτΕ, γεγονός που αποσαφηνίζει τον λόγο που οι συγκεκριμένες διαρροές έπρεπε να παραμείνουν… ανώνυμες και να μην αποδοθούν σε πηγές της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος να το έλεγε ότι ο Στουρνάρας θα δικαίωνε το Documentο και τον Παππά!

«Θα προσπαθήσουμε να έρθουν όλα στο φως»

Κατά τις πηγές του ΚΙΝΑΛ, προκύπτει πως ο Ν. Παππάς ήταν ο ιθύνων νους «στη μεθόδευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel». Αφήνουν αιχμές για το πρόωρο τέλος της Επιτροπής και διερωτώνται μήπως υπάρχει υπόγεια συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση του Θ. Πλεύρη χωρίς «ναι μεν αλλά». Από εκεί και πέρα, οι πηγές του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζουν πως θα επιμείνουν προκειμένου να έρθουν όλα στο φως, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Αναλυτικά, οι πηγές του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν τα εξής:

«Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι ο κ. Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» στη μεθόδευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel. Έχει δηλαδή αποδειχθεί ότι ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν ο κατ’ εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, -αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο- «πατρόναρε» και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το «στήσιμο» του διαγωνισμού. Μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν.

Ωστόσο, σήμερα, με ευθύνη της πλειοψηφίας -σε συνεννόηση άραγε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;- φαίνεται πως η Προανακριτική Επιτροπή σπεύδει να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Αιφνιδιαστικά, αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων, και αμέσως μετά γίνεται δεκτό ο κ. Παππάς να μην εμφανιστεί καν αλλά να αρκεστεί η Επιτροπή σε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα.

Το Κίνημα Αλλαγής αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις. Ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν, και κυρίως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, οφείλουν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν. Άλλως γεννώνται εύλογα ερωτηματικά.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως».

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter