«Μύλος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγελίες για «άκυρη και αντικαταστατικη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

«Μύλος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγελίες για «άκυρη και αντικαταστατικη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλει σε ανακοίνωση της η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελεων.

Ειδικότερα έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, χαρακτηριζουν ως προϊόν “συμπαιγνιας” την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η οποία όπως καταγγέλλουν ελήφθη χωρίς πλειοψηφία.
 
Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται για όσα πρωτοφανή συνέβησαν αναμένεται να ενημερώσουν το υπουργειο Δικαιοσύνης, την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τα πολιτικά κόμματα. 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοινωση:

Η χθεσινή ΓΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέλη της και αυτό αποδείχθηκε από την τεράστια συμμετοχή που υπήρχε. Το προεδρείο είχε εμποδίσει με τρόπο κατάφωρα αντικαταστατικό την διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ το προηγούμενο διάστημα και ήταν φανερό ότι μεθόδευε και μια νέα υπονόμευση όταν συγκάλεσε προχθές ΔΣ για δήθεν οργανωτικά θέματα. Η ομάδα μας βρισκόταν διαρκώς σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες γνωρίζοντας τις μεθοδεύσεις της ομάδας Στενιώτη. Μετά τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις πολλών συναδέλφων κατά την χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρεοπαγίτης κ. Γιαρένης, έθεσε σε ψηφοφορία τις 5 προτάσεις που κατατέθηκαν. Η πρόταση Στενιώτη συγκέντρωσε 275 ψήφους, η δική μας πρόταση 200, η πρόταση της Γενικής Γραμματέως, η οποία διαχώρισε την θέση της 41 ψήφους και άλλες δύο προτάσεις 53 και 2 ψήφους αντίστοιχα. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης «οι αποφάσεις της ΓΣ λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών». Και ακριβώς επειδή καμία πρόταση δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία ο πρόεδρος της Συνέλευσης ζήτησε από τα μέλη να μην απομακρυνθούν και να γίνει εκ νέου ψηφοφορία μεταξύ των δύο θέσεων που υπερίσχυσαν. Πριν προχωρήσουμε όμως στην τελική ψηφοφορία, τα δύο άλλα μέλη του προεδρείου της Συνέλευσης, η εφέτης Άννα Ρήγα και ο ειρηνοδίκης Ιωάννης Δρίζης διέκοψαν την διαδικασία μετά από υποδείξεις της προέδρου της Ένωσης Μ. Στενιώτη και θεώρησαν την διαδικασία λήξασα! Ο πρόεδρος της συνέλευσης μειοψήφησε και διαχώρισε την θέση του από αυτήν την εντελώς αντικαταστατική ενέργεια.

Η Ένωση πλέον δεν έχει καμία θέση. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία άκυρη απόφαση για την οποία ως μέλη της Γ.Σ. επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος. Θα ενημερώσουμε ασφαλώς τόσο το Υπουργείο, την ηγεσία του Αρείου Πάγου, όσο και τα πολιτικά κόμματα να μην λάβουν υπόψη τους μία άκυρη και αντικατασταστική απόφαση, που εμπαίζει και προσβάλει κατάφωρα τους εκατοντάδες δικαστικούς λειτουργούς που προσήλθαν μαζικά για να συσκεφθούν και να αποφασίσουν για το υπηρεσιακό τους μέλλον, τις συνθήκες εργασίας τους και τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα.

Η χθεσινή παρωδία σχεδιάστηκε από ανθρώπους συνηθισμένους σε τέτοιες ενέργειες. Τα ίδια είχαν κάνει και τον Μάιο του 2020, τα ίδια και πριν δύο μήνες. Η ορθοκρισία και η ηθική δεν αποτελούν προσόντα που ανασύρονται συγκυριακά από τα βάθη της ψυχής ενός ανθρώπου ούτε συνοδεύουν απαραίτητα το κοστούμι και την γραβάτα. Για έναν δικαστή θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση που μετουσιώνεται σε καθημερινή πράξη. Τίποτα ωστόσο δεν είναι δεδομένο. Εμείς δεν θα διστάζουμε να αναδεικνύουμε δημόσια τέτοιες προσβλητικές για το Σώμα συμπεριφορές, γιατί θεωρούμε ότι η αλήθεια και τήρηση των δημοκρατικών αρχών είναι ο μόνος δρόμος μέσα από τον οποίο περνάει η κοινωνική αναγνώριση του ρόλου μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter