«Μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχά…»

«Μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχά…»

Ποιος περίμενε ότι ένας στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου θα ήταν τόσο επίκαιρος όσο ποτέ! Επίκαιρος, γιατί σε λίγο καιρό, μόνο μυρωδιά από τη βενζίνη θα μπορούμε να πάρουμε, αδυνατώντας να γεμίσουμε τα μεταφορικά μας μέσα για τις μετακινήσεις μας. Και ενώ η αγωνία όλων κορυφώνεται για την ακρίβεια που καλούμαστε να διαχειριστούμε στην καθημερινότητά μας -σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα-, ξαφνικά, εμφανίζεται ο Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνοντας εμφατικά ότι έχουμε πόλεμο με αποτέλεσμα να αυξάνονται όλα γύρω μας. Να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε πόλεμο ως χώρα. Ούτε και η Ευρώπη ως Ένωση έχει εμπλακεί άμεσα στο θέατρο των εχθροπραξιών. 

Σύμφωνα λοιπόν με την Κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων γιατί δεν θα ήταν προς το όφελος του κόσμου. Και ερωτώ, έχει δοκιμάσει το μετρό αυτό η Κυβέρνηση και έχει δει ότι πράγματι δεν αποδίδει; Όχι φυσικά!

Να θυμίσουμε λοιπόν ότι οι πολίτες της χώρας πέρασαν τον χειμώνα σε κρύα σπίτια, καθώς 40% τον Ελλήνων δεν διαθέτει επαρκή θέρμανση. Μετά και τις αυξήσεις στην ενέργεια, πάρα πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Ερωτούμε λοιπόν την Κυβέρνηση. Ξέρετε αλήθεια πόσοι είναι οι πολίτες της χώρας που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα στο σπίτι τους; Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες.

Είναι πραγματικά άξια απορίας, η ειρωνεία, γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί, προς τους πολίτες της χώρας, όταν στελέχη της Κυβέρνησης αναφέρουν ότι η κατανάλωση  έχει πέσει για ψυχολογικούς λόγους, λόγω πολέμου. Δηλαδή, μας λένε, ότι όταν γίνεται πόλεμος, το υποσυνείδητό σου, κρούει το καμπανάκι και σου λέει «κάνε οικονομία!». Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στο ότι η βενζίνη από 1,65€ έχει πάει 2,35€; 

Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσουμε είναι να εφαρμόσουμε την προτροπή της Κυβέρνησης και να κάνουμε το σταυρό μας. Θα κάνουμε τον σταυρό μας που έχουμε μείνει στην Ευρωζώνη. Θα κάνουμε τον σταυρό μας που ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Θα κάνουμε τον σταυρό μας που μπήκαμε στο ευρώ επί Σημίτη. Θα κάνουμε τον σταυρό μας που μας κράτησε ο Σαμαράς στο ευρώ.

Ας κάνουν το σταυρό τους λοιπόν οι μισθωτοί, ας επικαλεστούν τον θεό για παρεμβάσεις υπέρ αυτών γιατί απλά η Κυβέρνηση, αδυνατεί!

Ο Αβραάμ Ιωαννίδης είναι Μέλος του ΠΣ των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter