«Μυρτιδιώτισσα»: Επιστρέφει τελικά στο λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου

«Μυρτιδιώτισσα»: Επιστρέφει τελικά στο λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό αφού ένα πλοίο έχει μείνει ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή του Παγασητικο.

Στο στενό του Αρτεμισίου, μεταξύ βόρειας Εύβοιας και Φθιώτιδας βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παραμένει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, με 53 επιβαίνοντες (21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα).

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Στο πλοίο επιβαίνουν 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρει ένα δίκυκλο και 7 ΙΧ οχήματα.

Στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ρυμουλκά, ενώ στη θασλλάσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Δύο πλωτά του λιμενικού, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα ταχύπλοο, βρίσκονται κοντά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παραμένει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, με 51 επιβαίνοντες (21 επιβάτες-32 άτομα πλήρωμα).

Τα δύο αλιευτικά έχουν δέσει τη «Μυρτιδιώτισσα», προκειμένου να μην παρασυρθεί, ενώ στις 4:30 το απόγευμα αναμένονται στη θαλάσσια περιοχή δύο ρυμουλκά, προκειμένου να τραβήξουν το πλοίο στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου.

Στην περιοχή ο καιρός είναι καλός, ενώ πνέουν βορειονατολικοί άνεμοι έντασης 3 με 4 μποφόρ.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 13:00 το μεσημέρι από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, με προορισμό Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Όταν το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της διαχειρίστριας εταιρείας.

Πριν λίγο ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου.

Αυτοδύναμα και χωρίς τη χρήση ρουμουλκού, επιστρέφει τελικά στο λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παρέμενε από το μεσημέρι ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο στενό του Αρτεμισίου κοντά στον Παγασητικό Κόλπο.

Το πλοίο, που ρυμουλκείτο από ένα ρυμουλκό με τη συνοδεία δύο πλωτών του λιμενικού, μετά την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα παροχής καυσίμου, ξεκίνησε το ταξίδι του αυτοδύναμα για το λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου, όπου και θα επιθεωρηθεί. Στον Άγιο Κωνσταντίνο αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 8:30 το βράδυ.

Ο πλοίαρχος του πλοίου Π.Κ,. μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι στους επιβάτες διατέθηκε δωρεάν νερό και τροφή ενώ το πλήρωμα ήταν πάντα στη διάθεσή τους για ότι χρειάζονταν. Τόνισε επίσης, ότι θα δοθούν δωρεάν στους επιβάτες δύο εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλη τη χρονιά, ενώ όταν το πλοίο φθάσει στον Αγ.Κωνσταντίνο, όλοι οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο είχε προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Συνολικά, επιβαίνουν σ’ αυτό 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter