Μυστήριο με πλοίο-φάντασμα που βρέθηκε κοντά σε ακτή της Μιανμάρ (Photos+Video)

Μυστήριο με πλοίο-φάντασμα που βρέθηκε κοντά σε ακτή της Μιανμάρ (Photos+Video)

Οι αξιωματούχοι της Μιανμάρ οι οποίοι ερευνούν ένα «πλοίο-φάντασμα» που βρέθηκε μυστηριωδώς σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Γιανγκόν αυτή την εβδομάδα, βρήκαν την απάντηση όσον αφορά την προέλευσή του. 

Το μεγάλο, άδειο και σκουριασμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Sam Ratulangi PB 1600, είχε εντοπιστεί από αλιείς κοντά στην εμπορική αυτή πόλη της Μιανμάρ.

Το Ναυτικό λέει τώρα ότι το φορτηγό ρυμουλκούταν από ένα σκάφος-ρυμουλκό και κατευθυνόταν προς ένα εργοστάσιο που διαλύει παλαιά πλοίο στο Μπαγκλαντές. Εντούτοις, το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο αφού έπεσε σε κακές καιρικές συνθήκες.

Οι αρχές και το προσωπικό του Ναυτικού είχαν επιβιβαστεί στην Sam Ratulangi PB 1600 την Πέμπτη για να αναζητήσουν ενδείξεις, όσον αφορά στην προέλευσή του. 

Σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η αστυνομία ανέφερε πως το πλοίο «ξεβράστηκε στην παραλία και φέρει ινδονησιακή σημαία».

Ο Aung Kyaw Linn, γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Ναυτικών Μιανμάρ, δήλωσε πως το σκάφος ήταν ακόμη σε κατάσταση λειτουργίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Myanmar Times, προσθέτοντας πως το πλοίο εγκαταλείφθηκε πρόσφατα, και πως «πρέπει να υπάρχει ένας λόγος».

Το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2001, έχει μήκος πάνω από 177 μέτρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Marine Traffic, η οποία καταγράφει τις κινήσεις των πλοίων σε όλο τον κόσμο.

Η θέση του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά στις ακτές της Ταϊβάν το 2009 και αυτή είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση εγκαταλελειμμένου πλοίου που εμφανίζεται στα ύδατα του Μιανμάρ, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=vaZhkinHcVw

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter