Μυστήριο με την ποσότητα δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε κατά των Σκριπάλ

Μυστήριο με την ποσότητα δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε κατά των Σκριπάλ

«Ο ΟΑΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων) δεν μπορεί να υπολογίσει την ποσότητα της νευροπαραλυτικής ουσίας, που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του διεθνούς οργανισμού, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως η ποσότητα έπρεπε να αναφέρεται σε χιλιοστά του γραμμαρίου».

Στην ίδια δήλωση αναφέρεται ότι: «Παράλληλα, η ανάλυση των δειγμάτων που συγκέντρωσε επί τόπου ομάδα εμπειρογνωμόνων, έδειξε ότι η δεδομένη χημική ουσία ήταν καθαρή, ανθεκτική και σταθερή στις καιρικές συνθήκες».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτσού σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The New York Times, είχε αναφέρει ότι για την δηλητηρίαση των Σκριπαλ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα 50-100 γραμμαρίων της δηλητηριώδους ουσίας. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που δήλωσε, δια στόματος της εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα ότι αν είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια ποσότητα, θα είχαν εξοντωθεί ολόκληρα τετράγωνα στην περιοχή του Σαλσμπερι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter