Μυστήριο στην Αχαΐα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας

Μυστήριο στην Αχαΐα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας πυροδότησε η μυστηριώδης υπόθεση με τους θανάτους παιδιών οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα με τα κοριτσάκια 20 ημερών και δύο μηνών να φεύγουν από τη ζωή μέσα σ’ έναν χρόνο.

Δείτε επίσης: Μυστήριο στην Αχαΐα με τους θανάτους δύο παιδιών στην ίδια οικογένεια 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο», που έφερε στο φως την υπόθεση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένης της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

Και ενώ η διερεύνηση των αιτιών των θανάτων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο «υλικό». Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Πηγή: Pelop.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter