Μύθος ότι οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι από τις γάτες

Εξίσου υψηλής νοημοσύνης με τους σκύλους είναι και οι γάτες, όπως υποστηρίζει μία νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο, με επικεφαλής την ψυχολόγο Σάχο Τακάγκι, πραγματοποίησαν πειράματα μνήμης και άλλα με 49 οικόσιτες γάτες.

Το βασικό συμπέρασμα, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση της έρευνας στο περιοδικό ψυχολογίας «Behavioural Processes», ήταν ότι, οι γάτες τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο και οι σκύλοι σε ανάλογα πειράματα, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι είναι εξίσου έξυπνες με τους άσπονδους εχθρούς τους.

Οι γάτες έχουν - όπως και οι άνθρωποι - τη λεγόμενη επεισοδιακή μνήμη, καθώς θυμούνται συγκεκριμένα γεγονότα του παρελθόντος, π.χ. από ποιο μπολ έφαγαν πριν από ώρες, τι έφαγαν και πού το έφαγαν. Ακόμη, οι γάτες - όπως και οι σκύλοι - μπορούν να ανταποκρίνονται στις χειρονομίες, στις εκφράσεις του προσώπου και στα συναισθήματα των ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.