Μύθος ότι το τρέξιμο αυξάνει τους πόνους στα γόνατα

Μύθος ότι το τρέξιμο αυξάνει τους πόνους στα γόνατα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι ιδιαίτερα επίπονο για τα γόνατα, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει.

Τουλάχιστον, αυτό έδειξε έρευνα, σύμφωνα με την οποία το τρέξιμο δεν είναι σύμμαχος της οστεοαρθρίτιδας και γενικότερα των ενοχλήσεων στα γόνατα.

Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες που έχει ένας δρομέας να έχει πόνους στα γόνατα είναι 31,3%, ενώ σε κάποιον που δεν τρέχει το ποσοστό ανεβαίνει στο 41,1%.

Στην έρευνα που είχε την ονομασία «Πρωτοβουλία για την οστεοαρθρίτιδα» συμμετείχαν 2.637 άτομα (το 56% ήταν γυναίκες) με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 64 χρόνια.

Στα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις δραστηριότητες τους σε θέματα φυσικής κατάστασης, με το αποτέλεσμα να δείχνει ότι μόλις το 29,5% (778 άτομα) είχαν συμμετοχή σε δραστηριότητα που είχε τρέξιμο.

Στη συνέχεια πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις (ακτινογραφίες), με το συμπέρασμα που προέκυψε από τα αποτελέσματά τους να ξαφνιάζει τους ερευνητές, καθώς αν και πίστευαν ότι κάποιος που τρέχει μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στο γόνατο, είδαν ότι τελικά ισχύει το αντίθετο.

πηγή: Runnfunn.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter