Μυτιλήνη: Έφτασαν και… οι Γερμανοί νεοΝαζί

Μυτιλήνη: Έφτασαν και… οι Γερμανοί νεοΝαζί

Αναστάτωση στο κέντρο της πόλης, άνοιξαν το κεφάλι του ενός!

Μόλις λίγες ημέρες μετά την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, αντίστοιχες καταγγελίες κάνουν σήμερα και ιστοσελίδες της Λέσβου.

Το παρών στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης δίνουν από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε (νέο)Ναζί από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της politikalesvos.gr, χθες αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland)*.

Το δημοσίευμα, επισημαίνει πως πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται στον Έβρο, ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

https://www.facebook.com/politika.lesvos/photos/a.996300567143262/2574635639309739/?type=3&theater

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην οδό Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. «Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου» δήλωσε στο σοκαρισμένη.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”. ΟΠριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD “Young National Democrats”. 

Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στο κλίμα τρομοκράτησης που έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στο νησί τάγματα εφόδου, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Στο μεταξύ, κάτοικοι εμπόδισαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλοίο «Mare Liberum» να δέσει για τροφοδοσία στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το σωστικό σκάφος βρίσκεται στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη σκάλα Λουτρών στη Λέσβο, άγνωστοι επιτέθηκαν και απείλησαν να κάψουν το αγκυροβολημένο «Mare Liberum».

Το Identity Movement είναι μία ακροδεξιά οργάνωση που ξεκίνησε από τη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία προωθεί ιδέες όπως «έθνη-κράτη που αποτελούνται μόνο από λευκούς και προτείνει τον αποκλεισμό των μεταναστών και των μη λευκών υπηκόων από την Ευρώπη».

Η οργάνωση παρότι δημιουργήθηκε στη δυτική Ευρώπη πλέον έχει επεκταθεί και στην ανατολική, ενώ διατηρεί παραρτήματα εκτός από την Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία.

Πηγές: stonisi.grlesvosnews.netpolitikalesvos.gr


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter