Μυτιλήνη: Καταδίκη Kύτελη και Παρασκευαϊδη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γιάννη Ζερδελή

Μυτιλήνη: Καταδίκη Kύτελη και Παρασκευαϊδη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γιάννη Ζερδελή

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου για τους Στρατή Κύτελη και Παναγιώτη Παρασκευαίδη μετά από εναντίον τους αγωγή από τον γνωστό γιατρό Γιάννη Ζερδελή.

Αν και η πρωτόδικη απόφαση είχε απορρίψει την αγωγή ως αβάσιμη ωστόσο το Εφετείο δικαίωσε τον κ. Ζερδελή καταδικάζοντας τους κ.Κύτελη και Παρασκευαϊδη σε αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του. Υποχρεώνοντας τους να καταβάλουν στον κ. Ζερδελή 5000 ευρώ έκαστος με τους τόκους για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του.

Ιστορία 10 ετών

Η ιστορία της δικαστικής διαμάχης έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον τοπικό Τύπο και ξεκινά από το 2009 όταν ο κ. Ζερδελής είχε υποβάλλει αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης καταγγέλλοντας και τους δυο γιατί ως γιατροί του ΙΚΑ Μυτιλήνης χρησιμοποιούσαν σφραγίδες με την ειδικότητα γιατρών Γενικής Ιατρικής ενώ οι ίδιοι ήταν γιατροί άνευ ειδικότητας. Τον επόμενο χρόνο ο κ. Ζερδελής προσπαθώντας να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Μυτιλήνης και ασθενείς του ΙΚΑ τα γεγονότα αυτά, δημοσίευσε σχετικά άρθρα στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Πολίτης» της Μυτιλήνης. Ακολούθησαν μηνύσεις από τους Κύτελη και Παρασκευαίδη κατά του Ζερδελή αλλά και εναντίον των Διευθυντών των παραπάνω εφημερίδων. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκαν τόσο ο κ. Ζερδελής όσο και οι άνθρωποι των δυο εφημερίδων καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα έγραψε ο κ.Ζερδελής ήταν αληθινά και η χρήση των σφραγίδων από μεριάς των κ. Κύτελη και Παρασκευαίδη ήταν παράνομη και αντιδεοντολογική.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ζερδελής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Στρατή Κύτελη και Παναγιώτη Παρασκευαίδη ζητώντας την καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Πρωτόδικα η αγωγή του κ. Ζερδελή απερρίφθη και ο ίδιος προσέφυγε στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Το οποίο και δέχτηκε ότι οι δυο τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Ζερδελή καθώς τον εμφάνισαν σαν άτομο αναξιόπιστο και ανέντιμο το οποίο αποσκοπούσε να τους πλήξει επαγγελματικά. 

Σε δήλωση που έκανε στο «Ν» ο κ. Ζερδελής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων «η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου αποτελεί δικαίωση των μακροχρόνιων αγώνων που έδωσα για την σύννομη άσκηση της ιατρικής τόσο εντός των συστημάτων υγείας όσο και ιδιωτικά. Οι αγώνες αυτοί δόθηκαν κάτω από μια πρωτοφανή αδιαφορία και συχνά στήριξη των παρανομούντων από τον τότε πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και απέναντι σε μια Δημόσια υπηρεσία που αντί επαίνων με δίωξε με κάθε μέσον με την παρακίνηση ενός εργοδοτικού συνδικαλισμού που άφησε εποχή. Δυστυχώς για αυτούς τα γραπτά και οι δικαστικές αποφάσεις μένουν». 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Κύτελη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ενώ δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον κ.Παρασκευαίδη. 

Πηγή : stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter