Μυτιλήνη: Με κορονοϊό ιερέας – ύποπτο κρούσμα και σε γηροκομείο

Μυτιλήνη: Με κορονοϊό ιερέας – ύποπτο κρούσμα και σε γηροκομείο

Δυο νέες περιπτώσεις ασθενών με τη νόσο του κοροναϊού covid 19 διαπιστώθηκαν σήμερα. Δυο συνάνθρωποι μας που η νόσηση τους αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους. 

Ο πρώτος ασθενής είναι ένας μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης ο οποίος μάλιστα σήμερα το πρωί δεν λειτούργησε! Ο ιερέας άρχισε να νιώθει συμπτώματα και προσήλθε στο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι νοσεί. Τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Το δεύτερο κρούσμα που θα επανεξεταστεί γιατί αν και μεγάλης ηλικίας δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα είναι το πλέον ανησυχητικό αφού προέρχεται από το Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια υπερήλικη η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για άλλη ιατρική πράξη και τυπικά ελέγχθηκε για τον ιό. Το αποτέλεσμα αποτέλεσε έκπληξη και έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Η ασθενής γιαγιά η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο αν και επαναλαμβάνουμε πλήρως ασυμπτωματική, διαμένει στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί αποτελεί κυριολεκτικά εφιαλτική εξέλιξη αφού τυχόν εμφάνιση του ιού στο Γηροκομείο μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς φιλοξενουμένους. Ήδη δόθηκε εντολή για επανεξέταση της ηλικιωμένης προκειμένου να αποδειχθεί αν τελικά έχει νοσήσει.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για την εξέταση της διαμορφωθείσας εκατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter