Μυτιλήνη: Με τον αντιρατσιστικό σε δίκη οι συλληφθέντες στη Μόρια με τα ρόπαλα

Μυτιλήνη: Με τον αντιρατσιστικό σε δίκη οι συλληφθέντες στη Μόρια με τα ρόπαλα

Ολοκληρώθηκε η προσαγωγή των συλληφθέντων το βράδυ της Πέμπτης στο χωριό της Μόριας που σχετίστηκαν με τις «περιπολίες» ή το «τάγμα εφόδου». Τους αποδόθηκαν κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, σύσταση εγκληματικής ομάδας, αλλά και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Oι συλληφθέντες είναι μόνιμοι κάτοικοι Λέσβου, ηλικίας 17 έως 24 ετών, ελληνικής καταγωγής, εκτός από δυο που είναι αλβανικής και βουλγαρικής καταγωγής.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο τον Ιανουάριο του 2021 και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας «ενώθηκαν με σκοπό την από κοινού διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών»

Κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με την επιβαρυντική περίπτωση πράξεων που διώκονται και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Οι συλληφθέντες έφεραν αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικές ράβδους και κουκούλες full face.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επτά άτομα (5 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, μόνιμοι κάτοικοι της Λέσβου 17 έως 24 ετών) συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μόρια και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται (2) ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter