Μυτιλήνη: Mετ’ εμποδίων η μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία

Μυτιλήνη: Mετ’ εμποδίων η μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία

Καθώς σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το νησί, άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας η μεταφορά 120 περίπου προσφύγων που μπορούν να μετακινηθούν εκτός Λέσβου, σε ξενοδοχείο νοικιασμένο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η μεταφορά όμως γίνεται μετ’ εμποδίων, αφού ο δρόμος προς το ξενοδοχείο είναι κλειστός από τις χιονοπτώσεις.

Έκκληση προκειμένου να ανταποκριθούν οι ξενοδόχοι του νησιού στην ανάγκη στέγασης των προσφύγων και μεταναστών που είναι εκτεθειμένοι στις ακραίες καιρικές συνθήκες, έκανε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, στην έκτακτη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Πάλλη, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, υλοποιώντας απόφαση της γενικής της συνέλευσης των μελών της, έχει συστήσει στα μέλη της να μην ενοικιάζουν τις μονάδες τους, προκειμένου να στεγάζονται προσωρινά, πρόσφυγες και μετανάστες. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πάλλη, έχει εμποδίσει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενοικίασης ξενοδοχείων για την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών, ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, που υλοποιεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο βουλευτής ανέφερε στην διοίκηση των ξενοδόχων του νησιού, ότι ανεξάρτητα από αυτή την απόφαση που έχουν πάρει, με την οποία βεβαίως διαφωνεί, αλλά και ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη γενικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων που διαμένουν σε άσχημες συνθήκες στη Μόρια.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, πρόεδρος της κίνησης πολιτών της Λέσβου, «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, στον οποίο απεύθυνε έκκληση να δέχονται στα ξενοδοχεία τους, πρόσφυγες και μετανάστες, τούτες τις μέρες της βαρυχειμωνιάς.

Ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Ένωσης, αλλά είχαν υπάρξει μόνο σχετικές συστάσεις από το διοικητικό της συμβούλιο. Δήλωσε ακόμη, ότι συμμερίζεται και ο ίδιος τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών που όξυνε η παρατεταμένη κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση, και διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει και τις απόψεις της Κίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, θεωρούν ότι μπροστά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, προέχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες και μετανάστες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter