Μυτιλήνη: Μπουλντόζες του στρατού κατευθύνονται στο πεδίο βολής (Photos)

Μυτιλήνη: Μπουλντόζες του στρατού κατευθύνονται στο πεδίο βολής (Photos)

Μπουλντόζες του Ελληνικού Στρατού κατευθύνονται αυτή την ώρα προς το πεδίο βολής που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ προκειμένου να διαμορφώσουν τον χώρο ώστε να μεταφερθούν εκεί οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στον δρόμο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μόρια.

Από το μεσημέρι είχαμε μεταδώσει τις πληροφορίες για προετοιμασία του πεδίου βολής, ωστόσο οι μπουλντόζες παρέμεναν για αρκετές ώρες σε μεγάλη απόσταση από τον συγκεκριμένο χώρο καθώς οι πρόσφυγες πραγματοποιούσαν συνεχείς πορείες και διαμαρτυρίες στον κεντρικό δρόμο Θέρμης – Μυτιλήνης όπου έχουν εγκλωβιστεί εδώ και δύο τουλάχιστον ημέρες.

Δείτε επίσης: Αύρες και ΜΑΤ στη Μόρια αντί για βασικά αγαθά – Ανταπόκριση του Documento από το νησί (Video)

Τα στρατιωτικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το πεδίο βολής από εναλλακτική οδό καθώς σε άλλο σημείο του νησιού υπάρχει από χθες μπλόκο κατοίκων οι οποίοι έχουν κλείσει τον δρόμο χρησιμοποιώντας δύο μεγάλες νταλίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πεδίο βολής καταφτάνουν με ελικόπτερα καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας σκηνές ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί οι χιλιάδες οικογένειες που παραμένουν στον δρόμο σε πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της ανυπόφορης ζέστης που επικρατεί.

Ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστεί για να ετοιμαστεί ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει άγνωστος, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα στο σημείο του δρόμου όπου εχουν συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες να αυξάνεται συνεχώς.

Άγνωστος παραμένει και ο χρόνος που θα παραμείνουν στο πεδίο βολής οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καθώς δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με το αν πρόκειται για μια προσωρινή λύση, ή αν η εγκατάσταση θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter