Μυτιλήνη: Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ στα μικρασιατικά παράλια

Μυτιλήνη: Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ στα μικρασιατικά παράλια

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών σημειώθηκε στις 3.48 το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο.

Ο σεισμός με μικρό, όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, εστιακό βάθος είχε επίκεντρο την περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο. Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από πέντε Ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και πάντα το ίδιο επίκεντρο.

Οι σεισμοί την περασμένη εβδομάδα έφτασαν μέχρι τα 5,3 Ρίχτερ και ο πολυπράγμων δήμαρχος Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ κατηγόρησε “εχθρικές δυνάμεις” ότι προκαλούν σεισμούς στα παράλια του Αιγαίου.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσαν οι επιστημονικοί φορείς για τον σεισμό που καταγράφηκε πριν από μια περίπου ώρα στην περιοχή της Μυτιλήνης.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνεται ότι «σήμερα στις 15:48 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 273Χλμ ΒΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60Χλμ ΒΔ της Μυτιλήνης».

“Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 Ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον” δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter