Μυτιλήνη: Προβοκάτσια με ψεύτικα προφίλ και ρατσιστικό περιεχόμενο καταγγέλλει το ΚΚΕ

Μυτιλήνη: Προβοκάτσια με ψεύτικα προφίλ και ρατσιστικό περιεχόμενο καταγγέλλει το ΚΚΕ

Ψεύτικο προφίλ “αλβανού” και μαθητή σε ανύπαρκτο λύκειο της Μυτιλήνης καταγγέλλει το ΚΚΕ Λέσβου μιλώντας για προβοκάτσια με στόχο να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την έξαρση του εθνικισμού.

«Είναι φανερό πως κάποιοι ετοιμάζουν προβοκάτσιες που σκοπό έχουν να πυροδοτήσουν κι άλλο την έξαρση των εθνικισμών και στην Ελλάδα και σε κάθε περιοχή των Βαλκανίων, με ανυπολόγιστες δυσμενείς συνέπειες και για τον ελληνικό, αλλά και για τους άλλους λαούς» τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεακή οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία, όπως σημειώνεται, «κάποιοι “μεταφέρουν” μια υβριστική, απόλυτα προσβλητική για τους Έλληνες, ανάρτηση στο Facebook από τα Γρεβενά στη Λέσβο. Τη βάζουν στο προφιλ ενός που δηλώνει Αλβανός, ξενοδοχοϋπάλληλος, αλλά και μαθητής σε ένα λύκειο της Μυτιλήνης που δεν υπάρχει».

«Ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να στήσουν προβοκάτσιες στη Λέσβο πατώντας πάνω στη σωρό του ομογενούς από την Αλβανία; Γιατί “προθυμοποιείται” το πρωτοπαλίκαρό τους από τη Χίο να έρθει να “καθαρίσει”; Πώς γίνεται να μένει στη Στύψη – παρεπιπτόντως εκεί δεν τον γνωρίζουν – και να φοιτά στο “Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο” στη Μυτιλήνη, που έκλεισε από 20ετίας;” είναι τα ερωτήματα που τίθενται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί «τη νεολαία του νησιού, οποιαδήποτε καταγωγή και αν έχει, να μην “τσιμπήσει”. Και τον λεσβιακό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις να ξεσκεπάζουν τέτοιες επιχειρήσεις και να απομονώνουν τους εμπνευστές τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter