Μυτιλήνη:Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου

Μυτιλήνη:Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου την περίοδο από την ίδρυση της μέχρι και το 2005, κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο τέως διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας απολογήθηκε χθες και του επεβλήθη κατ’ οίκον περιορισμός αφού ο εισαγγελέας και η ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης διαφώνησαν σχετικά με την προφυλάκισή του καθώς ο κατηγορούμενος παρουσίασε γνωματεύσεις για σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Τελικά, επί της προφυλάκισης του ή της απελευθέρωσης του με εγγύηση 120.000 ευρώ θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου κατηγορούνται συνολικά 53 άτομα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Ανάμεσα τους πολιτικοί, πρώην βουλευτής, στελέχη αυτοδιοικητικών οργανισμών ακόμα και ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη συνταξιούχος.

Μέχρι στιγμής προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού συμβουλίου, γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου ενώ, άλλα μέλη του Συμβουλίου, δανειολήπτες και υπάλληλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με την απολογία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία ο οποίος διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας την επίμαχη περίοδο.

Ας σημειωθεί ότι η εξεταζόμενη είναι η τρίτη ποινική υπόθεση της Συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου – Λήμνου και αφορά πέντε κύριες υποθέσεις δανειοληπτών.

Οι 53 κατηγορούνται για δανειοδοτήσεις με μεγάλο χρηματοδοτικό άνοιγμα άνω του 15% των εποπτικών κεφαλαίων κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, έλλειψη οικονομικών στοιχείων των πιστούχων και μη αξιολόγηση της οικονομικής τους κατάστασης και χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις. Ήδη, άλλη δικογραφία που αφορά τα θαλασσοδάνεια σε συγκεκριμένη επιχείρηση θα συζητηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου με κατηγορούμενους πολλούς από τους παραπάνω 53.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter