Μυτιλήνη: Διεθνές θέμα η σύλληψη για κατασκοπία του διάσημου Νορβηγού φωτογράφου

Μυτιλήνη: Διεθνές θέμα η σύλληψη για κατασκοπία του διάσημου Νορβηγού φωτογράφου
Ο Νορβηγός φωτογράφος οδηγείται στον εισαγγελέα

Φωτογραφίες που τράβηξε από το λιμενοβραχίονα και οι οποίες έδειχναν μεταξύ των άλλων και την αναχώρηση σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού από το λιμάνι της Μυτιλήνης, αποτελούν στοιχεία βάσει των οποίων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπία σε βάρος του 75χρονου Knut Bry (το όνομα του δημοσιοποιείται με τη βούληση του) διάσημου διεθνώς Νορβηγού φωτογράφου και σκηνοθέτη.

Σήμερα ο Νορβηγός μεταφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα όπου κρατείται, στην Εισαγγελία από την οποία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Δευτέρα. Έως τότε συνεχίζει να κρατείται.

Η είδηση της σύλληψης του διάσημου ανά τον κόσμο φωτογράφου κάνει το γύρο των μεγάλων παγκόσμια Μέσων Ενημέρωσης. Ιδιαίτερα στην πατρίδα του τη Νορβηγία έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού και εκεί είναι πολύ γνωστός, φωτογραφίες του δε κοσμούν το γραφείο του Πρωθυπουργού της Νορβηγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα.

Ας σημειωθεί ότι από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Νορβηγός και το οποίο ερευνήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία με φωτογραφίες οι οποίες εξετάζονται. Ενώ από μεριάς στελέχους του Λιμενικού Σώματος που κατέθεσε στην προκαταρκτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να παραπεμφθεί ο Νορβηγός στην Εισαγγελία γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες αναφορά σε εμπλοκή του σε θέματα διακίνησης μεταναστών. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο Νορβηγός τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται συχνά τη Λέσβο και έχει ενεργό ανάμειξη σε συνεργασία με τοπική οργάνωση, σε θέματα περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Ο Knut Bry επισκέπτεται τη Λέσβο και ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος. Είναι δε ο δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για την Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο Μετόχι. Γνωστός από τη θητεία του ως φωτογράφος μόδας τη δεκαετία του 90 στο Λος Άντζελες και βραβευμένος ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα έτη τη δεκαετία του 80 ο Knut υποστηρίζει φια του συνηγόρου του ότι τραβούσε φωτογραφίες για το επόμενο βιβλίο του με θέμα τα τοπία της Λέσβου!

Πηγή: Στο Νησί

 

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter