Ν. Ηλιόπουλος: «Για την κυβέρνηση χαριστικές ρυθμίσεις δανείων, για τους πολίτες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας»

Ν. Ηλιόπουλος: «Για την κυβέρνηση χαριστικές ρυθμίσεις δανείων, για τους πολίτες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας»

Το πάγωμα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και την ψήφιση της τροπολογίας περί ελέγχου και διαφάνειας του πόθεν έσχες των πολιτικών αξιωματούχων ζητά ο Νάσος Ηλιόπουλος μέσα από on camera δήλωσή του. «Είναι αυτονόητο πως ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πρέπει να παγώσει», υπογραμμίζει.

Προχωρά μάλιστα και σε μια σύγκριση τοποθετώντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που απειλούν καθημερινά τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την δυνατότητα ρυθμίσεων δανείων για υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην ίδια κοινωικο-ιστρορική ζυγαριά. Συγκεκριμένα αντιπαραθέτει την απάνθρωπη θεσμική μεταχείριση μιας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, της Ιωάννας Κολοβού, της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα με την ποινική μεταχείριση του πρωθυπουργού, ο οποίος χρωστά 1,3 εκατομμύρια ευρώ και του δίνεται η δυνατότητα δανειακών ρυθμίσεων.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του σπάνε όλα τα ρεκόρ με 12,7 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες, βγήκε στο σφυρί η πρώτη κατοικία της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.Για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους, για τους πολίτες που μέσα στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, πλειστηριασμοί και “ελεύθερη αγορά”», αναφέρει.

«Όπως επίσης αυτονόητο είναι πως περιμένουμε τους βουλευτές, υπουργούς της ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τα 1,3 εκατ. χρέη, να ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου στα πόθεν έσχες να υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και τα έγγραφα των ρυθμίσεών τους. Για να δούμε εάν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις τράπεζες», αναφέρει κλείνοντας για να τονίσει πως η κοινωνική ανισότητα που παίρνει τη μορφή διαφορετικής ποινικής μεταχείρισης καταπατά μια από της βασικότερες αρχές της δημοκρατίας, την ισονομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter