Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ν. Κορέα: Σκούρα τα πράγματα για την πρόεδρο της χώρας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας γνωστοποιεί ότι θα επιτρέψει την κατάθεση εγγράφων ποινικής δίωξης κατά της προέδρου Παρκ Γκουν -Χιέ στις ακροάσεις για την επικύρωση ή μη της απόφασης αποπομπής της, την οποία έχει λάβει το κοινοβούλιο.

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης, από την πρόεδρο Παρκ να καταθέσει έγγραφα για τις ενέργειές της, την ημέρα βύθισης του φεριμπότ, το 2014. Η πρόεδρος είχε τότε δηλώσει υπεύθυνη για την τραγωδία, που κόστισε την ζωή σε 300 άτομα, καθώς -όπως είχε δηλώσει- ήταν δική της αρμοδιότητα να την είχε παρεμποδίσει.

Η δημοτικότητα της Παρκ έχει καταβαραθρωθεί στο 5% μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα που έχει ξεκινήσει η δικαιοσύνη για την ύποπτη συμβούλο της επί 40 χρόνια, την Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από την επιρροή που ασκούσε στην πρόεδρο για να εκβιάζει βιομήχανους.

Η Τσόι φέρεται να εκβίασε μεταξύ άλλων μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Samsung, ώστε να καταβάλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μυστηριώδη ιδρύματα και ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για προσωπικούς σκοπούς. Κατά το διάστημα πριν την αποπομπή της από το κοινοβούλιο, στην χώρα είχαν ξεσπάσει μαζικότατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.