Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ν. Παππάς: Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε σήμερα στις Επιτροπές Διοίκησης, Δ. Τάξης & Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) για τα γρήγορα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να γίνουν τα αναγκαία βήματα από Πολιτεία και φορείς για την ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων. Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί υπόψη, από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, πολλές από τις παρατηρήσεις και στην επόμενη τοποθέτησή του το απόγευμα, θα γίνουν οι απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε να υπάρξουν και οι μεγαλύτερες πολιτικές συναινέσεις.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε δύσκολο τον υπολογισμό δημιουργίας των νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής, ζήτημα που αναφέρθηκε από βουλευτές νωρίτερα, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι οι αόριστες υποσχέσεις από πολιτικούς και επιχειρηματίες, αλλά να γίνει κατανοητή η ουσία ότι η ανάπτυξη ταχύτερων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών είναι ο κλάδος που μπορεί να βοηθήσει και τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας να γίνουν πιο παραγωγικοί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.