Ν. Παππάς: Το χιόνι δεν θα σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κρατική παράλυση εν μέσω κακοκαιρίας

Ν. Παππάς: Το χιόνι δεν θα σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κρατική παράλυση εν μέσω κακοκαιρίας

Τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του διαβόητου επιτελικού κράτους για τις ευθύνες που έχει στην αποτυχία συντονισμού των κρατικών μηχανισμών για την αντιμετώπισή της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» αναδεικνύει ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς και συμπληρώνει: Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής και ορισμένων δήμων προδόθηκε από το γενικό πρόσταγμα για παύση εργασιών και μετακινήσεων για ένα φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν είναι καν, μέχρι στιγμής, όσο ακραίο προβλεπόταν.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής και ορισμένων δήμων προδόθηκε από το γενικό πρόσταγμα για παύση εργασιών και μετακινήσεων για ένα φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν είναι καν, μέχρι στιγμής, όσο ακραίο προβλεπόταν.

Σε μια κατάσταση, η οποία και κατά τους ίδιους τους πολίτες θα έπρεπε να είναι απολύτως ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη:

  • Η χώρα κόπηκε στα δύο -και οδικά και σιδηροδρομικά- για πολλές ώρες.
  • Οι δρόμοι ανοιγοκλείνουν χωρίς σαφείς δικαιολογίες και χωρίς πρόνοια για τους πολίτες και τους επαγγελματίες που πρέπει να μετακινηθούν.
  • Πολλές γραμμές λεωφορείων στην Αττική έχουν ανασταλεί, το δε μετρό, ένα μέσο σταθερής τροχιάς, αδυνατεί να φτάσει στο αεροδρόμιο.
  • Ατυχήματα, όπως το χθεσινό με κορμό καμένου δέντρου (από τις πυρκαγιές του 2021) που «έσκισε» την καμπίνα του μηχανοδηγού του Λευκού Βέλους, θεωρούνται κανονικότητα.
  • Το εμπόριο που, πλην εξαιρέσεων, τέθηκε σε αργία, καθώς και η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία έγιναν επαναλαμβανόμενος κανόνας για να καλυφθεί η ανεπάρκεια διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων κάθε αρμόδιου.

Οι ευθύνες της παράλυσης του κράτους και των ΟΤΑ, εν μέσω μιας ήπιας σχετικά κακοκαιρίας, δεν θα κρυφτούν για πολύ κάτω από το χιόνι, το οποίο άρχισε να λιώνει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter