Ν. Πατέρας στο «Κοριόπολις»: «Είναι μυθεύματα όσα υποστηρίζει ο Κούγιας»

Ν. Πατέρας στο «Κοριόπολις»: «Είναι  μυθεύματα όσα υποστηρίζει ο Κούγιας»

Tην 1η Μαρτίου, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του «Koriopolis» και ισχυρίστηκε ότι «τις δύο πολύκροτες υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, τη σημερινή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τις δημιούργησε ένας άνθρωπος, ο Νικόλας Πατέρας».

Σήμερα ήταν η σειρά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέσει ως μάρτυρας και απάντησε στις καταγγελίες του ποινικολόγου, λέγοντας ότι «όλα αυτά που λέει ο Κούγιας είναι μυθεύματα. Μέχρι το 2015 ουδέποτε με ανέφερε στις καταθέσεις που έδινε, αλλά μετά το 2015 το γύρισε. Έδωσε κάποιους ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό και σας λέω ξεκάθαρα ότι αυτό ήταν το κίνητρο για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Μέχρι τότε κατηγορούσε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη και μετά άρχισε να κατηγορεί εμένα. Εισέπραξε χρήματα από τον Ολυμπιακό και άλλαξε στάση. Από εκεί που θα καθάριζε το ποδόσφαιρο έγινε… δικηγόρος του Ολυμπιακού. Δικαίωμα του, είναι βέβαια…».

Ο Πατέρας υποστήριξε ακόμα ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ «έχει χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη, πιέζοντας με τις καταθέσεις του. Δημιουργούσε ένα κλίμα ότι είναι πάντα ο αδικημένος και πρέπει να βοηθηθεί. Σκοπός του ήταν να ανεβάσει την ομάδα του κατηγορία. Ό,τι έκανε στην Β’ και στην Γ’ Εθνική ο Κούγιας, το ίδιο κάνει και σήμερα. Χρησιμοποιεί νομικά τερτίπια για να ανεβαίνει η ομάδα του. Σε 3 χρόνια ο Κούγιας, έχει αλλάξει επτά φορές την κατάθεσή του. Για παράδειγμα, η συνάντηση που λέει ότι έγινε με τον Αλαφούζο και τον Θωμαΐδη, στην οποία ήμουν κι εγώ και αυτός, για να ρίξουμε τον Μαρινάκη, είναι παραμύθια. Σε άλλη κατάθεσή του έχει πει ότι έγινε συνάντηση και με τον Μελισσανίδη και τον Κακέτση. Ούτε αυτή η συνάντηση έχει γίνει».

Ο ψηλός Σισέ

Αναφορικά με τους κατηγορούμενους του «Koriopolis», ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε τα εξής: «Από τους κατηγορούμενους ξέρω τον Κομπότη, τον Μπέο και ήξερα και τον μακαρίτη τον Μάκη Ψωμιάδη. Τους ήξερα σας πρόεδρος της Super League, μίλαγα με όλους. Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας για να στήσω κάποιο παιχνίδι. Δεν μου ζήτησαν ποτέ τίποτα, ούτε ο Μπέος, ούτε κανείς. Ο Μπέος με συνάντησε το 2009, μαζί με τον Καλογιάννη, και μου ζήτησαν οικονομική βοήθεια της Super League προς την Β’ Εθνική. Όταν ο Μπέος ανέβηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Super League, εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Τον Κομπότη, όταν τον γνώρισα, μου φάνηκε σοβαρός παράγοντας. Υπάρχει και μια συνομιλία μου με τον Ψωμιάδη, όπου μου λέει για ένα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με προειδοποίησε για την διαιτησία. Εγώ του είπα να πάει και να τα πει αυτά στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Πιλάβιο, τον οποίο συνηθίζαμε μεταξύ μας να τον αποκαλούμε «ψηλό Σισέ». Ο Ψωμιάδης επιβεβαιώθηκε για την διαιτησία σε εκείνο τον αγώνα».

Στην κατάθεση του ο Νικόλας Πατέρας τόνισε ότι το «Koriopolis» έχει κενά σε ότι αφορά στη συγκέντρωση στοιχείων, επισημαίνοντας πως η UEFA θα έπρεπε στις εκθέσεις της να περιλαμβάνει και ποια πρόσωπα έπαιξαν τα στοιχήματα. Αναφέρθηκε αρκετές φορές και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας πως έχει πολλά περισσότερα στοιχεία και κυρίως έχει καταθέσεις ποδοσφαιριστών, ενώ μίλησε και για την ΕΠΟ: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδια. Ένα παιχνίδι μπορεί να στηθεί και χωρίς τους ποδοσφαιριστές. Να στηθεί με τον διαιτητή και τον παράγοντα. Η πιο διεφθαρμένη ομοσπονδία ήταν η ΕΠΟ. Τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να καθαρίσει το απόστημα, να μπουν μέσα καθαροί και άφθαρτοι άνθρωποι. Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα είναι να μοιράζεται το χρήμα. Ο πρώτος, που βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κρατάει τα μισά και τα άλλα μισά να τα μοιράζει στις άλλες ομάδες».

** Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει απαλλαγεί από την υπόθεση του «Koriopolis» και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter