Ν. Τζώρτζογλου σε εκπροσώπους FIFA – UEFA: «Σταματήστε αυτό τον απίθανο τύπο, τον Αυγενάκη»

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Αλεσάντρο Γκραμάλια και της UEFA Λούκα Νικόλα και Μάριου Γεωργίου, κυριάρχησε το θέμα της παραβίασης του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου από τις διατάξεις του νόμου Αυγενάκη.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις της FIFA και της UEFA απέναντι στα τρωτά σημεία του νόμου. Έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει και να μην ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες να ψηφίζουν 9-10 σωματεία σε εκλογές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει άμεσα να παρέμβουν και να δείξουν τη δύναμή τους για να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε μέχρι τέλος Απριλίου να έχουν λυθεί τα ζητήματα και να μην φτάνουμε στο σημείο να γίνονται εκλογές μαϊμούδες», ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ ο Λ. Νικόλα υποστήριξε: «Ξέρουμε πως δεν έχουν λυθεί τα θέματα σε σχέση με τον αθλητικό νόμο. Όταν ακούω εκλογές σε Ενώσεις που γίνονται με μικρό αριθμό, είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Δυστυχώς οι προσπάθειές μας να δούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού μαζί με τους ανθρώπους της ΕΠΟ δεν έχουν αποτέλεσμα. Έχουμε προσπαθήσει αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Όμως μείνετε σίγουροι πως θα επιμείνουμε πάνω σε αυτό».

Επίθεση κατά του υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος προέτρεψε τους ξένους αξιωματούχους να τον σταματήσουν: «Έχω εκλογές σε δύο μήνες στο Ηράκλειο και δεν μπορώ να βλέπω να γίνονται εκλογές σε Ενώσεις και να ψηφίζουν 9 σωματεία. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι UEFA και FIFA δεν έχουν εργαλεία να σταματήσουν αυτό τον απίθανο τύπο (σσ: τον Αυγενάκη). Κόψτε του τον τσαμπουκά. Ποιος είναι αυτός, τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο; Τριάντα πέντε ετών πήγε στο γήπεδο και έφυγε στο ημίχρονο επειδή σφύριξε ο διαιτητής και νόμιζε ότι τελείωσε ο αγώνας. Δεν έχω την καλύτερη άποψη για την ΕΠΟ αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα.

Κάθε μέρα βγαίνει στα κανάλια, πιο πολύ τηλεθέαση έχει ο Αυγενάκης από τον Σασμό και το Survivor. Σε λίγο θα πει και το δελτίο καιρού. Ο Αυγενάκης δε νομίζω ότι προσφέρει στον Ολυμπιακό, απεναντίας του κάνει ζημιά. Αυτό θα έλεγα στον κ. Μαρινάκη, αν του μιλούσα. Με όλα αυτά όμως που κάνει τον έχουν ταυτίσει με τον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι δεν είναι στόχος του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, απλά με όλα αυτά που κάνει πετυχαίνει το αντίθετο.

Εγώ στις εκλογές μου τι θα κάνω, θα ψηφίσουν τα σωματεία με το νόμο Αυγενάκη ή με το καταστατικό της ΕΠΣΗ; Αν μπορείτε κύριοι των υπερεθνικών ομοσπονδιών να μου δώσετε σήμερα αυτή την απάντηση. Προσπαθήστε να σταματήσετε αυτό τον απίθανο τύπο που βγαίνει στα ψηλά, στα κανάλια για να τον βλέπουν όλοι. Θα πω μια μαντινάδα για τον κ. Αυγενάκη: Αυτός που βγαίνει στα ψηλά, για να τον δουν οι άλλοι, φαίνεται ακόμα πιο μικρός, από απόσταση μεγάλη».

«Έχει εμμονή με το ποδόσφαιρο»

Ο Λ. Αυγενάκης μπήκε στο στόχαστρο και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένη Κουπτσίδη: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα του Αυγενάκη κινδυνεύει να γίνει το άθλημα των λίγων. Μας το λέτε από 27 Αυγούστου ότι θα λύσετε το θέμα, πρέπει να πάρετε τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Καθημερινά παρουσιάζει… ντροπολογίες για το ποδόσφαιρο. Ασχολείται εμμονικά με το ποδόσφαιρο, προσπαθεί να χειραγωγήσει τα πάντα. Δημιουργεί σωματεία δύο ταχυτήτων, αυτά που είναι ευνοούμενα και αυτά που δεν παίρνουν τις χρηματοδοτήσεις. Έχουμε έναν υφυπουργό που καθημερινά μας απειλεί. Κυνηγά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θέλει να διαλύσει χιλιάδες σωματεία. Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να επιβάλουν προέδρους, αυτά να τα ξεχάσουν».

FIFA και UEFA την επόμενη εβδομάδα θα στείλουν νέα επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού με την οποία θα ζητούν συνάντηση για να τεθεί το θέμα των διατάξεων που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ετικέτες