«Να ακυρωθούν τώρα και τα άλλα δύο πρόστιμα από τις κινητοποιήσεις της 25ης Νοέμβρη»

«Να ακυρωθούν τώρα και τα άλλα δύο πρόστιμα από τις κινητοποιήσεις της 25ης Νοέμβρη»

Εννέα από τα συνολικά έντεκα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν κατά τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ακυρώθηκαν. Δύο από αυτά, δηλαδή, δεν έχουν «σβηστεί», όπως καταγγέλλουν οι 11 συλληφθείσες της 25ης Νοεμβρίου.

«Οι 9 συλληφθείσες της Πλατείας Συντάγματος ενημερωθήκαμε ηλεκτρονικά χωρίς κάποια νομική αιτιολόγηση ότι έγιναν δεκτές οι έγγραφες αντιρρήσεις μας στην επιβολή προστίμων και συνεπώς ότι ακυρώνονται τα πρόστιμα. Οι συλληφθείσες φεμινίστριες και ο συλληφθείς αλληλέγγυος όμως είναι 11 και όχι 9! Και τα πρόστιμα που φόρτωσαν στα δύο συλληφθέντα άτομα του Α.Τ. Ακροπόλεως δεν έχουν ακυρωθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Τα συλληφθέντα άτομα του Α.Τ. Ακροπόλεως συμμετείχαν επίσης στις φεμινιστικές δράσεις της 25ης Νοεμβρίου τιμώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στον δημόσιο λόγο, σε μια περίοδο που δεν ίσχυε καμιά απαγόρευση συναθροίσεων, και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν είναι επαρκείς», τονίζουν.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα την ακύρωση των προστίμων και για τα 2 συλληφθέντα άτομα από το Α.Τ. Ακροπόλεως και άμεση άρση όλων των ποινικών διώξεων. Ζητάμε επίσης την ακύρωση όλων των προστίμων σε όσες και όσους συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις», προσθέτουν ενώ καταλήγουν:

«Ευχαριστούμε τα δεκάδες σωματεία, συλλόγους, φορείς, κινήματα και αγωνιζόμενες φωνές που καταδίκασαν δημοσίως τις αναίτιες συλλήψεις τη Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε επίσης τις αλληλέγγυες δικηγόρους μας, που έδρασαν άμεσα και συνεχίζουν να μας συνδράμουν με κάθε τρόπο, αλλά και τους/τις δημοσιογράφους που αποτύπωσαν φωτογραφικά την αλήθεια εκείνης της μέρας και τη διατυπώνουν μέχρι και σήμερα με την πένα τους».

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Δήμητρα Σιαηλή, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Κατερίνα Σεργίδου, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη, υποψήφια διδακτόρισσα Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού Πάντειο Πανεπιστήμιο/Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων

Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, εργαζόμενη στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, υποψήφια διδακτόρισσα κοινωνικής θεωρίας, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη

Μαρία Μπόλαρη, πρώην βουλεύτρια Α’ Αθήνας, ιδ. υπάλληλος, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη

Χρυσή Μονιάκη, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων

Κατερίνα Καλλέργη, φοιτήτρια ΠΕΚΙ Παντείου, άνεργη ηθοποιός, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη

Σαπφώ Διαμαντοπούλου, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη, ιδιωτική υπάλληλος-φιλόλογος

Σοφία Δερμετζόγλου, μέλος της Επιτροπής στήριξης Προσφύγων Λαυρίου, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη

Κατερίνα Γιαννούλια, μέλος ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΔΑ, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη

Σίσσυ Βωβού, μέλος της οργάνωσης Γυναικείων Δικαιωμάτων ΤΟ ΜΩΒ

Κώστας Βουρεκάς, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter