Να ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 65

Να ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 65

Εδώ που φτάσαμε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 65 μοιάζει να είναι μονόδρομος. Και πολύ αργήσαμε. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να αποφορτιστεί το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία μας, με ευθύνη των κυβερνώντων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες (και) της πανδημίας. Χιλιάδες συμπολίτες μας με άλλα νοσήματα ή έκτακτα συμβάντα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ταλαιπωρούνται, καθυστερούν, βρίσκονται σε ράντζα εκτός ΜΕΘ ή πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμoύ για τους άνω των 65 ετών σε συνδυασμό με κίνητρα για τις προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτών (το ΕΣΥ τους χρειαζόταν και προ Covid, θα τους χρειάζεται και μετά Covid), η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς με λεωφορεία του στρατού για μερικούς μήνες, το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test παντού και για όλους (και στους χώρους δουλειάς), η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και μια μεγάλη (δωρεάν, όπως επιβάλλει ο νόμος) καμπάνια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς με τη συμμετοχή επιστημόνων, επωνύμων κ.ά. θα οδηγήσουν στο τέλος της περιπέτειας μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Μέχρι τότε θα έρθουν και τα χάπια για την Covid-19 και φυσικά τα μονοκλωνικά, που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν τα είχαμε φέρει μέχρι τώρα. Και όταν τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια επιβάλλεται να απαντήσουμε στο «τι ΕΣΥ θέλουμε;». Μικρό με διαρκή μείωση κονδυλίων (αυτό γίνεται δύο χρόνια τώρα) και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή ενισχυμένο και με αύξηση κονδυλίων προκειμένου να ανταποκριθεί στο ύψιστο αγαθό για τους πολίτες, που είναι η διασφάλιση της υγείας τους και του δώρου της ζωής; Να απαντήσουμε όμως σε αυτά τα ερωτήματα με θάρρος, γιατί διαφορετικά στο περιθώριο θα χαρίζουμε για παράδειγμα στην Πειραιώς περί τα 2 δισ. ευρώ και θα περικόπτουμε κατά 900 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για την υγεία στον προϋπολογισμό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter