«Να αποφεύγουμε απειλές που απλώς αυξάνουν την ένταση» – Οι δηλώσεις Μπλίνκεν και Δένδια

«Να αποφεύγουμε απειλές που απλώς αυξάνουν την ένταση» – Οι δηλώσεις Μπλίνκεν και Δένδια

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι εταίροι, σύμμαχοι, φίλοι μας και συνεχίζουμε να συνεραγαζόμαστε μαζί τους και μέσω και του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στην περιοχή, να επιλύουμε τα ζητήματα διπλωματικά και να αποφεύγουμε απειλές που απλώς αυξάνουν την ένταση. Και αυτά είναι πιο δύσκολα σε προεκλογικό περίοδο» τόνισε  ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια, την Τρίτη, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του 4ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Νίκου Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν – Τι συζήτησαν

Επισήμανε πως αν δει κάποιος την περιοχή σαν σύνολο και τι κάνει η Ελλάδα για να γίνει ένας κόμβος ενέργειας για να συνδέσει την Ευρώπη και την Αφρική, να φέρει χώρες μαζί, μέσω συνεργασίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Προσέθεσε πως οι διαφορές αν επιλυθούν -ή όταν επιλυθούν- ανοίγονται μεγαλύτερες ευκαιρίες από αυτές που βλέπουμε σήμερα για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό.

Συνοψίζοντας, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως είνα σημαντικό οι φίλοι μας, οι εταίροι μας να διαχειριστούν διπλωματικά και ειρηνικά τις διαφορές τους και ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες.

«Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή»

Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή, και αυτό αντικατροπτίζει την υψηλή προτεραιότητα που δίνουν οι δύο πλευρές, διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον ελληνικό λαό για την άμεση και σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

«Ραχοκοκαλιά της συνεργασίας μας η αμυντική συμφωνία»

Η αμυντική συνεργασία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια.

«Από την υπογραφή της επικαιροποίησης της αμυντικής συμφωνίας πέρυσι, οι δύο στρατοί των δύο χωρών κάνουν μαζί ασκήσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη την περιοχή» υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter