Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Η ιστορία της ΔΕΗ είναι πολύ βρώμικη. Βρωμάει από παντού και δυστυχώς το χειρότερο είναι ότι εκτός σοβαρού απρόοπτου θα παρακολουθήσουμε την ιδιωτικοποίησή της – όπως και όλες τις άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των εργολάβων, επιχειρηματιών, φίλων τους γενικώς – αμέτοχοι κι αδύναμοι ν’ αλλάξουμε το προδιαγραμμένο μέλλον. Όλα θα ήταν αλλιώς υπό κανονικές συνθήκες, όμως υπό συνθήκες πανδημίας που σκορπίζει τον θάνατο όλα είναι διαφορετικά. Γι’ αυτό άλλωστε νομοθέτησαν ό,τι νομοθέτησαν τους τελευταίους μήνες, γιατί ξέρουν καλά ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν μεγάλες και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες, ικανές ν’ αλλάξουν τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις που σε κανονικές δημοκρατίες θα είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση μηνών ή ακόμα και ετών.

*** Στη δικιά μας χώρα, με αυτή τη μορφή που έχει πάρει η «δημοκρατία» (στα χαρτιά) από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, μάθαμε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός έχει πάει στη ΔΕΘ, έχει πραγματοποιήσει και ομιλία και Συνέντευξη Τύπου (στα χαρτιά κι αυτή) και δεν έχει πει το παραμικρό. Ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, έτσι για να διαβάσουμε από τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ ότι πόσο καλό θα κάνει στην Οικονομία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πόσο έξυπνη είναι η κυβερνησάρα μας που το σκέφτηκε. Βζιιιιιν.

*** Θα ψάξει κάποιος σοβαρά το πώς κινήθηκε η μετοχή της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες στο Χρηματιστήριο μέχρι και την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας; Για ποιον λόγο υποχωρούσε καθημερινά η μετοχή της ΔΕΗ; Αν δεν πρόκειται για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση), τότε τι; Οι μικροεπενδυτές αγόραζαν επειδή θεωρούσαν ότι η μετοχή της θ’ ανέβει με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και κάποιοι άλλοι ξεφόρτωναν τις μετοχές τους για να γεμίσουν αργότερα κι άλλο τις ήδη βαθιές τσέπες τους.

*** Έξι δικηγόροι, διάβασα, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ακριβώς γιατί «βλέπουν» ενδείξεις χειραγώγησης των μετοχών.
Το τι θα γίνει στη συνέχεια είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

*** Αμ το άλλο; Το fund που αγόρασε το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ «διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων στην Αυστραλία και άφησε χρέη 2 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης στην Αγγλία», όπως είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, μετά την αποκάλυψη του Documento.
Αυτό είναι που λέμε είχε «βαρύ βιογραφικό», αλλά από την ανάποδη.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψευτομαγκιάς, ανάλογης και των τσιρίδων του. Με ύφος βαρύμαγκα και στιλάκι «η χώρα μας ανήκει» γιατί τα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» δεν θέλει να τα θυμάται, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «στραβό» κι «αγράμματο».
Ποιος ο Άδωνις που έκανε 10 χρόνια για να τελειώσει τη Φιλοσοφική, αλλά ψήφισε και με τα δύο χέρια τη ρύθμιση που προβλέπει διαγραφή φοιτητών που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά θα μου πεις έτσι έγιναν κυβέρνηση, δεν θα παίξουν τέτοιο παιχνίδι τώρα, καβάλα στο άλογο;

*** Ο Άδωνις είπε, επίσης, ότι «δεν είχε κι αγωγή από το σπίτι του» ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί πιθανότατα στο δικό του είχε. Δηλαδή, αν βάλεις σε έναν ξένο, άσχετο με την πολιτική ζωή της χώρας, να δει βίντεο από ομιλία στη Βουλή του ενός και του άλλου και τον ρωτήσεις ποιος από τους δύο θεωρεί ότι έχει πάρει αγωγή από το σπίτι του, θα πει ο Άδωνις;
Γελάνε και οι πόρτες που τρίζουν από την υγρασία.

*** Ο Κυριάκος μάζεψε, λέει, τους οικονομικούς συντάκτες στο Μαξίμου να τους πει να μην γράφουν και να μην λένε για την ακρίβεια γιατί έτσι, άθελά τους, βοηθούν την κερδοσκοπία. Λες κι αλλιώς θα έγραφαν…
Εγώ πάντως με το φτωχό μου μυαλό, άλλα βάζει ο λογισμός μου. Εσείς όχι;

*** Φρεγάτες και κορβέτες θα ψωνίσουμε από τη Γαλλία, με τον λογαριασμό να λέει 5 δισ. ευρώ. Λεφτά για ΜΕΘ, γιατρούς, νοσοκόμους, δασκάλους και σχολεία δεν έχουμε, αλλά θα έχουμε φρεγάτες.

Μπας και παίρνουν μπροστά με μανιβέλα;

*** Ο Παναγιώτης Πικραμμένος μάς ενημέρωσε ότι το 2012 υπήρχε σχέδιο για κλείσιμο των τραπεζών, το οποίο υπάρχει ακόμα στην ΤτΕ, σε περίπτωση που δεν υπήρχε ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα. Μήπως να το μαθαίναμε κι αναλυτικά; Λέω εγώ τώρα…

*** Διάβασα ότι η Μαρίνα Πατούλη επισκίασε τη Μόνικα Μπελούτσι. Η Μαρίνα Πατούλη επισκίασε τη Μόνικα Μπελούτση. Η Μαρίνα Πατούλη επισκίασε τη Μόνικα Μπελούτσι. Ντράπηκε η ντροπή.

Η ΝΤΑΜΑ

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter