Να διασφαλιστεί η συνέχιση των σπουδών Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία-Ρωσία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Να διασφαλιστεί η συνέχιση των σπουδών Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία-Ρωσία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ερώτηση στη Βουλή για τη διασφάλιση της συνέχισης των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία, κατέθεσαν 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι μέτρα θα λάβει.

Όπως επισημαίνουν, «η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού λαού στην προσφυγιά, όπως επίσης και πολλούς διαμένοντες σε εμπόλεμες περιοχές, μεταξύ αυτών και Ελλήνων. Οι Έλληνες που φοιτούν στην Ουκρανία αναγκάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, να εγκαταλείψουν την χώρα, μη γνωρίζοντας φυσικά τι θα συμβεί με την συνέχιση των σπουδών τους».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ακόμα ότι και οι Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς ο αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από το Διατραπεζικό Σύστημα SWIFT, προκαλεί αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων στα χρήματα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή τους και τη συνέχιση των σπουδών τους.

«Επειδή, είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την ομαλή συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία και Ρωσία, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν σκοπεύει να διασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αν ναι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί προς τον σκοπό αυτό» υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Προς τους κ. κ. Υπουργούς
Εξωτερικών
Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Να διασφαλίσει η Κυβέρνηση την συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων  που φοιτούν σε Ουκρανία και Ρωσία».
Η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεραστίων  διαστάσεων καταστροφές, με τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και μέρες  να έχουν στοιχίσει, μέχρι στιγμής, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του  ουκρανικού λαού στην προσφυγιά, όπως επίσης και πολλούς διαμένοντες σε  εμπόλεμες περιοχές, μεταξύ αυτών και Ελλήνων.
Οι Έλληνες που φοιτούν στην Ουκρανία αναγκάστηκαν και αυτοί με τη σειρά  τους, να εγκαταλείψουν την χώρα, μη γνωρίζοντας φυσικά τι θα συμβεί με την  συνέχιση των σπουδών τους.
Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι και οι Έλληνες  φοιτητές στη Ρωσία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς ο αποκλεισμός των  ρωσικών τραπεζών από το Διατραπεζικό Σύστημα SWIFT, προκαλεί αδυναμία  πρόσβασης των Ελλήνων στα χρήματα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή  τους και τη συνέχιση των σπουδών τους.
Επειδή, είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις. Επειδή, η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει με κάθε δυνατό τρόπο για  την ομαλή συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία και Ρωσία.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σκοπεύουν να διασφαλίσουν την συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων που  φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αν ναι σε ποιες συγκεκριμένες  ενέργειες προτίθενται να προβούν προς τον σκοπό αυτό;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Βαρδάκης Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Χαρίτσης Αλέξης
Γεροβασίλη Όλγα
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτης Χρήστος-Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)
Γκιόλας Ιωάννης
Ελευθεριάδου Σουλτάνα(Τάνια)
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κασιμάτη Νίνα
Κόκκαλης Βασίλειος
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος(Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Ιωάννης
Μπαλάφας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Παππάς Νικόλαος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τόλκας Άγγελος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος) Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης)
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter