Να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση ναρκωτικών ζητούν οι γονείς της

Να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση ναρκωτικών ζητούν οι γονείς της

Να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη που συνελήφθη και κρατείται στο Χονγκ Κονγκ με σοβαρές κατηγορίες σχετικά με διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, ζητούν οι γονείς της.

Ο δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως Νομικού Συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, επισκέφτηκε σήμερα σχετικά τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεχαγιόγλου κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η 19χρονη στο Χονγκ Κονγκ και ζητά επιληφθεί της υποθέσεως η Ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτηση τους οι γονείς της Ειρήνης Μελισσαροπούλου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι επιθυμούν να δικαστεί η κόρη τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή και παράλληλα με τις ενέργειες της οικογένειας της 19χρονης, παρέμβαση για την υπόθεση έκανε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Ξένη Δημητρίου, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η 19χρονη πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η δίωξη ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία ζητά να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Οι δυο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν πως θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το νόμο προκειμένου η νεαρή εμπλεκόμενη να επιστρέψει και να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter