«Να είχαμε δέκα Παπασταύρου» και στο πλευρό του Μητσοτάκη

«Να είχαμε δέκα Παπασταύρου» και στο πλευρό του Μητσοτάκη
φωτογραφία από το facebook του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης μία ακόμα επικοινωνιακή επίσκεψη, εκμεταλλευόμενος το νέο κέντρο φροντίδας ΑμεΑ για να διαφημίσει την… επένδυση στο Ελληνικό. Η «τοποθέτηση προϊόντος» όμως δεν ήταν ούτε η όψιμη αγωνία του πρωθυπουργού για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, ούτε η προώθηση του «πρότζεκτ του Άδωνη».

Ως γνωστόν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καμία ευκαιρία για επικοινωνιακές φιέστες δεν πάει χαμένη. Άλλωστε, δικό του το απόφθεγμα «με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία». Όταν δε πρόκειται για το Ελληνικό, τότε δεν υπολογίζει ούτε δύσκολες συγκυρίες, ούτε το πόσο στιμωγμένη είναι η κυβέρνησή του από τον καταστροφικό αντίκτυπο της πολιτικής του.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο εργοτάξιο του Ελληνικού. Αφορμή, μία επίσκεψη στο νέο κέντρο φροντίδας ΑμεΑ στο Ελληνικό, εκεί όπου θα στεγαστούν τέσσερα σωματεία κατόπιν δωρεάς της Lamda Development.

Προφανώς, η χρησιμότητα μίας επίσκεψης του πρωθυπουργού σε ένα κτίριο μίας «επένδυσης» που επί μία πενταετία παραμένει στα «χαρτιά» είναι μηδαμινή. Το ίδιο και της κουστωδίας που τον συνόδευε, προεξαρχόντων των δύο υπουργών του.

Η υπουργός που βρέθηκε στο πλευρό του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ανοιχτή πρόκληση. Από τη δημοσίευση της νέας μελέτης της ΕΛΣΤΑΤ για το 2022 που καταγράφει πως οι γεννήσεις έχουν μειωθεί στο μισό του 1980, τις λιγότερες των τελευταίων 90 χρόνων, δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα. Το υπουργείο μπορεί να είναι καινούριο, όμως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που στριμώχνει όλο και περισσότερο την ελληνική οικογένεια έχει κλείσει μια τετραετία και μετράει τον πέμπτο της χρόνο. Με απλά μαθηματικά, οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2022 έφτασαν μετά βίας τις 76.541, καταγράφοντας μείωση κατά 10,3% σε σχέση με το 2021.

Όμως, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, και ο δεύτερος υπουργός που βρέθηκε στο πλευρό του προκαλεί πάθη. Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο ίδιος Παπασταύρου που ο Αντώνης Σαμαράς διαφήμιζε πως «θα έπρεπε να έχουμε δέκα Παπασταύρου». Μετά τις περιπέτειές του με τον νόμο, ο άλλοτε στενότατος συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, εμφανίζεται σήμερα ως… στενότατος συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Βλέπετε, το κράτος έχει συνέχεια, όπως και οι… δέκα Παπασταύρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter