«Να ενισχύσει η κυβέρνηση τους ελαιοπαραγωγούς της Βοιωτίας»

«Να ενισχύσει η κυβέρνηση τους ελαιοπαραγωγούς της Βοιωτίας»

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής Γιώτα Πούλου, για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και συνυπογράφουν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν να “αποκατασταθεί η αδικία από τον αποκλεισμό των ελαιοπαραγωγών της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας από το πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)”.

όπως αναφέρουν στην ερώτηση, “παρά το γεγονός ότι η ελαιοπαραγωγή στη Βοιωτία ήρθε αντιμέτωπη το 2021 με το φαινόμενο της πρωτοφανούς ακαρπίας, ενώ ο φετινός παγετός «έκαψε» μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων ακόμη και σε πεδινές περιοχές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί προκλητικά”.

Τονίζουν επίσης ότι, “η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου δεν ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ, αλλά αποζημιώνεται από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ). Επομένως, η μη ένταξη της ζημιάς στις ΚΟΕ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους ελαιοπαραγωγούς της Βοιωτίας, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανασύστασης του ελαιώνα, χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας μέσω της αποζημίωσης”.

Τέλος, οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση “να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενταχθούν οι παραγωγοί αυτοί στα προγράμματα των ΚΟΕ, για να καταφέρουν να ανασυστήσουν τον ελαιώνα και να τον καταστήσουν ξανά παραγωγικό”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter