«Να επιστραφούν τα χρήματα από τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά ακόμα και με αστική αγωγή»

«Να επιστραφούν τα χρήματα από τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά ακόμα και με αστική αγωγή»

Επί τάπητος τίθενται τα πορίσματα των κομμάτων για το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων με πρωταγωνιστή τον Μ. Σαλμά, ο οποίος κατά το περιεχόμενο του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη για τυχόν προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, γνωστοποίησε στο Σώμα ότι η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, δεν έχει διαβιβάσει το συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο των εγγράφων που βρέθηκαν στην κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Στο «φως» οι ευθύνες των εμπλεκόμενων

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και συντάξας του πορίσματος της πλειοψηφίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, περιέγραψε όλες τις πτυχές του σκανδάλου. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» από φορείς, συλλόγους και Οργανισμούς (ΚΕΣΥ, ΙΣΑ και ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα) που οδήγησαν στη ζημία του Δημοσίου ύψους -σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία- 835.000 ευρώ από την εξομοίωση του κόστους των αρθροσκοπήσεων του Μ. Σαλμά με Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) του ΕΟΠΥΥ.

Για τον Μάκη Βορίδη, ο κ. Μιχαηλίδης συνόψισε τη θέση του τότε υπουργού Υγείας στην υιοθέτηση της ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ενώ για τις έγγραφες ενστάσεις διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ κατά του συμψηφισμού των αρθροσκοπήσεων Σαλμά με το αντίστοιχο ΚΕΝ, ο κ. Βορίδης –σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ- εντόπισε σφάλματα και ασάφειες που σε συνδυασμό με τη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ οδήγησαν στην υπογραφή της σχετικής Υπουργικής του Απόφασης η οποία δεν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. «Η θέση του κ. Βορίδη βασίζεται σε επιφανειακή ερμηνεία των ενστάσεων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Επιστροφή των χρημάτων δια της δικαστικής οδού

Ως προς τον κύριο πρωταγωνιστή του σκανδάλου Μ. Σαλμά, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι από την εκτέλεση των 550 παραπεμπτικών για την εν λόγω εξέταση υπήρξε προσωπικό όφελος του πρώην υφυπουργού και νυν βουλευτή της ΝΔ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πόρισμα ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τον τρόπο κοστολόγησης των αρθροσκοπήσεων αλλά και την εμπλοκή Σαλμά – Βορίδη. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι από το πόρισμα ζητείται «να επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα ακόμα και δια της δικαστικής οδού και να αναζητηθεί η κίνηση κεφαλαίων όλων των μετόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter