Θα υπερψηφίσουν

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τη Σαρία ζήτησαν οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΑ

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τη Σαρία αναμένεται να ψηφίσουν μειονοτικοί ή μη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις επίμαχες περιοχές, ζητώντας παράλληλα από τον Κώστα Γαβρόγλου την πλήρη κατάργηση της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του koutipandoras.gr, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις διαδικασίες συζήτησης του νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να «φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» αναφορικά με την κατάργηση της Σαρίας. Συγκεκριμένα, υπογράμμισαν πως η προαιρετική κατάργηση της μέσω των δικαιοδοτικών ρυθμίσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, γεγονός που συνδέεται άμεσα με το ρόλο των Μουφτήδων της Θράκης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που θα κληθεί να επιλύσει.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι τοπικές κοινωνίες ζητούν επιτακτικά την πλήρη κατάργηση της Σαρίας, επισημαίνοντας πως πρέπει να λάβει τέλος το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στην Θράκη με τον Μουφτή και τους ψευτομουφτήδες που ρυθμίζουν ζητήματα ιδιωτικής ζωής, όπως διαζύγια, κληρονομιές κ.ο.κ. έναντι υψηλού τιμήματος, κλείνοντας τα μάτια πολλές φορές στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένα ακόμα επιχείρημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως οι γυναίκες των περιοχών αυτών, κατά των οποίων δεν αποτελεί μυστικό πως διαχρονικά ασκείται βία, ακόμα και μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ίσως να μην μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διευθετήσουν θέματα που για όλους τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες λύνει ο αστικός κώδικας μέσω των δικαστηρίων. Γι΄ αυτό και κατέστησαν σαφές πως πρέπει να γίνει υποχρεωτική η προσφυγή των μελών της μειονότητας στη Δικαιοσύνη και όχι προαιρετική.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Θράκη, με τον τούρκο Πρόεδρο να αποκαλεί είτε από τον ΣΚΑΪ, είτε από το Μαξίμου ομοεθνείς του τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και όχι ομόθρησκους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.