Να φύγουν. Να πάνε αλλού!

Να φύγουν. Να πάνε αλλού!

«Οταν πουλάς τουρισμό και είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω ότι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στη χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά».

Σε άλλες χρονιές, σε άλλες περιπτώσεις, αυτή την προσπάθεια δικαιολόγησης του Μητσοτάκη για όσα ψέματα είπε σχετικά με την πανδημία θα την αποκαλούσαμε κυνισμό. Κουκιά τρώει ο ακροδεξιός τηλεπώλης, που έγινε ακρογωνιαίος λίθος της μετακαραμανλικής Νέας Δημοκρατίας, κουκιά μαρτυράει. Αλλά την ημέρα που τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τις 20.000 ο αναμφισβήτητος κυνισμός του Αδωνη Γεωργιάδη δεν αρκεί ως εξήγηση για τέτοιες παρεμβάσεις.

Με άλλα λόγια, πίσω από το λιβάνισμα του Αδωνη και του κάθε Αδωνη δεν κρύβεται μόνο ένας παλιοχαρακτήρας, ένας τύπος που σταδιοδρόμησε γλείφοντας αρχηγούς και αρχηγίσκους μέχρι που ο «παλιός» αρχηγός έγινε πρώην και αυτός τον έσπρωξε στη γωνία για να αρχίσει την αγιογραφία του επόμενου. Κρύβεται ένα ολόκληρο νεοφιλελεύθερο στελεχικό απαράτ που

χτίζει καριέρα κάνοντας το μαύρο άσπρο και ζητώντας μας από πάνω με περίσσιο θράσος να το ενστερνιστούμε κιόλας.

Ολοι αυτοί οι τύποι που δεν δίνουν δεκάρα για οποιονδήποτε από εμάς και οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να αποκαλούν… μεταρρυθμισμό τις απευθείας αναθέσεις, τις προσλήψεις «ημετέρων» και τις κατά παραγγελία ρυθμίσεις, όλοι αυτοί που άκουγαν τους ειδικούς επιστήμονες να προειδοποιούν και σφύριζαν κλέφτικα θέλουν τώρα – άλλη μια φορά– να το βουλώσουμε.

Να μην ασκούμε καν κριτική και να μη ζητάμε ποτέ λογοδοσία. Να αποδεχόμαστε την απροκάλυπτη κοροϊδία τους και –γιατί όχι;– να χειροκροτούμε τα ψέματα, την αδιαφορία, την αλαζονεία και την ιδιοτέλειά τους. Να γινόμαστε έστω και διά της σιωπηλής αποχής μέρος του προβληματικού συστήματός τους. Και, ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς, να αρχίσουμε να ψιθυρίζουμε ο ένας στον άλλον ότι αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Οτι πάντα θα έχουμε Γεραπετρίτηδες να δηλώνουν θρασύτατα ότι δεν υπάρχει πέμπτο κύμα στη φάση που αυτό απειλεί να γκρεμίσει το ΕΣΥ. Οτι πάντα θα έχουμε Σκέρτσους να λοιδορούν επιστήμονες σαν τον Σαρηγιάννη τη στιγμή ακριβώς που ο καθηγητής δικαιώνεται. Οτι πάντα θα έχουμε

Δημητριάδηδες να στήνουν Γενικές Γραμματείες… Προοπτικής Διερεύνησης για να διερευνήσουν την προσωπική προοπτική την ώρα που στερούν κάθε προοπτική από τη χώρα και τους ανθρώπους της. Και ότι θα έχουμε πάντα τον Μητσοτάκη και τον ακροκεντρώο θίασό του στην κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται όμως να τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα σωπάσουμε. Και παρά την αήθη στήριξη που έχουν από τους «ενσωματωμένους» έρχεται η ώρα της «εξεταστικής» των πολιτών.

Γιατί αυτοί πρέπει να φύγουν προτού να είναι αργά.

Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σωθεί η χώρα και όλοι εμείς που μας έχουν ξεγράψει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter