Να καταργηθούν τα «άχρηστα» SMS για τις μετακινήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να καταργηθούν τα «άχρηστα» SMS για τις μετακινήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία των Μάριου Κάτση, Νατάσας Γκαρά και Χρήστου Σπίρτζη, ζητώντας την άμεση κατάργηση του «άχρηστου και παράλογου μέτρου» των SMS στα 13033/13032 αλλά και των βεβαιώσεων κίνησης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως το μέτρο έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών και αιτούνται από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη να καταθέσουν στη Βουλή όλα τα έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση υλοποίησης του συστήματος 13033/13032, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, όπως επίσης τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το Δημόσιο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού για το εν λόγω ζήτημα δεν υπάρχει καμία θεσμική ενημέρωση.

Διαβάστε περισσότερα:  Ο παραλογισμός του 13033 και τα αντιπαραδείγματα των κραταιών της Ευρώπης

Θίγουν δε τα ζητήματα Δημοκρατίας που ανακύπτουν από τις πρόσφατες δηλώσεις των υπουργών Επικράτειας, κ.κ. Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη, στις οποίες παραδέχονται ότι το μέτρο των SMS χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση συμβολικά για τη «διαπαιδαγώγηση» – χειραγώγηση των πολιτών προκειμένου να ενσωματώσουν ψυχολογικά και να γαλουχηθούν με βάση τον περιορισμό της ελευθέριας μετακινήσεων, μέσω διαδικασιών που χρησιμοποιούν τα «οικονομικά της συμπεριφοράς».

Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι κατά την έναρξη του δεύτερου lockdown, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει ότι στάλθηκαν 1 εκατ. SMS με κωδικό 6 μετά τις 21:00, γεγονός που αποτελεί ομολογία καταγραφής και παρακολούθησης των πολιτών χωρίς να τηρείται η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Documento με εκτενές ρεπορτάζ στο φύλλο που κυκλοφόρησε στις 31/1/2021, είχε καταδείξει ότι το σύστημα των SMS αποτελεί ένα ιδιάζον βιοπολιτικό πείραμα που εφαρμόστηκε μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς καμία προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν υιοθέτησε αυτήν οργουελική φόρμουλα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων των 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter