Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για να γίνουν Μουσεία

Να μεταβιβαστούν στην Περιφέρεια τα κτίρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία με την οποία προτείνουν, τα κτίρια του πρώην στρατοδικείου ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Αττικής, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, Γεράσιμος Μπαλαούρας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τα κτίρια αυτά χαρακτηρίστηκαν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, δεδομένου ότι υπήρξαν τόπος βασανιστηρίων και μαρτυρίου των αγωνιστών της Δημοκρατίας στη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας (1967 - 1974), καθώς και μνημειακός χώρος και σύμβολο της αντιδικτατορικής δημοκρατικής αντίστασης του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των ελευθεριών των πολιτών και των δημοκρατικών παραδόσεων της Ελλάδας.

«Όλα τα κτίρια χρειάζονται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να συντηρηθούν, ανακαινισθούν, εκσυγχρονισθούν και αναδειχθούν, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία εντός αυτών του ανωτέρω Μουσείου, καθώς και για τη χρήση τους για άλλους συναφείς ή εν γένει πολιτιστικούς σκοπούς» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι τα ιστορικά αυτά κτίρια πρέπει να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα προς την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προβεί με δικές της δαπάνες στην εκτέλεση του έργου συντήρησης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και ανάδειξής τους, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να λειτουργήσουν ως Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης, καθώς και για άλλους συναφείς ή εν γένει πολιτιστικούς σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.