Να μη φοράνε μάσκα μέσα στην Εκκλησία προτρέπει τους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Να μη φοράνε μάσκα μέσα στην Εκκλησία προτρέπει τους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης

«Τουλάχιστον μέσα στον ναό να μη φορούμε. Έξω από τον ναό, εντάξει», υποστηρίζει ο Ειρηναίος.

Ενώ το νέο κύμα του κορονοϊού προσλαμβάνει ολοένα πιο ανησυχητικές διαστάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος δε σταματά να προτρέπει τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες εντός των ναών. 

«Όσοι βρίσκεστε μέσα στην εκκλησία βγάλτε τις μάσκες. Η πίστη μας δεν φυλακίζεται, η Παναγία μας ελευθερώνει», φέρεται, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, να δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος παρουσία πλήθους πιστών αλλά και τοπικών αρχών.

Και μπορεί ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης να επιμένει να διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα, μιλώντας για αήθεις επιθέσεις και ανηθικότητες, και να υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου οι δηλώσεις έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Ειρηναίος διαψεύδει με τη σειρά του τον πρωτοσύγκελο. Οι δηλώσεις του στην κάμερα της τηλεόρασης CRETA και στο Creta24 μιλούν από μόνες τους:

«Είμαστε ελεύθεροι στην Εκκλησία, δεν είμαστε σκλαβωμένοι. Τουλάχιστον μέσα στον ναό να μη φορούμε. Έξω από τον ναό, εντάξει», απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης ερωτώμενος αν ποτέ προέβη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση και γιατί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter